Noen av Graferne møttes i sommer og to av dem har beskrevet noen av sidene og opplevelsene de har fra sitt år på folkehøyskole. «Roomisene» Gina Ru Huse Dalen og Dina Lill Y. Hansen har mye på hjertet❤️

«Det var virkelig en unik opplevelse jeg vil bære med meg resten av livet» Hilsen Dina Lill

Å velge å gå på folkehøgskole var en naturlig beslutning for meg da jeg trengte et avbrekk fra den tradisjonelle skolehverdagen, og ønsket å prøve noe nytt. I motsetning til noen som kanskje har klare karrieremål, var jeg usikker på hva jeg ville gjøre videre, og hadde behovet for å eksperimentere og teste nye interesser.

Jeg hadde forventet at mange jeg ville møte på linja tok linjevalget basert på en sikkerhet de hadde om faget. Det var en intimiderende tanke, fordi jeg ikke hadde drevet med grafisk design tidligere, men ønsket å utforske min kreative side. Det viste seg at det var mer variasjon enn det. Flere hadde tidligere erfaring, andre ikke. Noen hadde målet om å gå videre med design, andre ikke. Linja var fylt med ulike personligheter, som var gode på forskjellige ting. Både innenfor linja, og på skolen generelt, var det mange inspirerende mennesker jeg har fått muligheten til å bli kjent med.

Et av høydepunktene i løpet av året for meg var oppgaven vi fikk om å velge et mantra som vi skulle ha litt i bakhodet før reisen til Japan. Jeg valgte «Mot». Dette mantraet fungerte for meg som drivkraft gjennom året. Dette var den avsluttende utstillingen for Grafisk Design linjen, 18 bannere og mantraer malt med blekk på papir.

Vi hadde også den utrolige muligheten til å kalligrafere vårt mantra i Japan, som ble en minnerik opplevelse for meg. Vi fikk også oppleve mange steder i Japan, som for eksempel å se det travle og moderne bylivet i Tokyo, til å overnatte i et rolig og tradisjonelt buddhistisk tempel i Koyasan — Det var virkelig en unik opplevelse jeg vil bære med meg resten av livet.

Det ble en begivelsesrik reise.

Utenfor skoletiden skaper man også mange høydepunkter. For meg var det særlig sene kvelder på linje-rommet, hvor noen jobber mens andre snakker sammen eller ser på film. Samhold og å prøve å bli kjent med andre hadde mye betydning for mitt opphold. Derfor satt jeg også veldig pris på linje-turen vi hadde til Homlungen og skoleturen til Gjendesheim, hvor vi spilte mye Mafia — elsker virkelig det spillet. Og jeg kan ikke glemme maten! Vi fikk servert masse god mat på skolen, også for en veganer!

Grafisk design-linja på Skjeberg Folkehøyskole er et godt sted for de som ønsker å utvikle seg kreativt. Du får muligheten til å prøve deg på forskjellige områder og utforske ulike designformer. Enten det er det digitale og moderne som logo- og chibi-design, plakatkunst og animasjon, eller det mer tradisjonelle som linotrykk eller kalligrafi. Å jobbe med både det analoge og digitale gir et helhetlig inntrykk av grafisk design, man kan få prøvd seg på det meste. Læreren, Mona, oppmuntrer også til dette. Benytt mulighetene du har!

Graf-flokken i begynnelsen av skoleåret.

Etter et år på Skjeberg folkehøgskole, og med fokus på «Mot» som mantra, ser jeg tilbake på en givende opplevelse. Jeg har lært å søke flere utfordringer og gå utenfor min komfortsone. Det eneste jeg kanskje angrer på, nå som jeg skriver denne teksten, er hvor få bilder jeg tok i løpet av året… Jeg er takknemlig for mulighetene jeg fikk gjennom året. Selv om jeg nok ikke blir en grafisk designer, er det mye jeg kan ta med meg videre både innenfor og utenfor faget. Jeg er inspirert til å fortsette å teste nye ting, og kjenner at jeg har funnet ny nysgjerrighet.