Beliggenhet og historie

Skolen ligger i et typisk Østfold-landskap omgitt av lave åser, store jorder, innsjøer og tjern. Her er det fine turmuligheter. Det er bare noen minutters sykkeltur unna til en av landets fineste skjærgårder.

Skolen ligger i gangavstand fra Skjeberg sentrum. Et lite koselig tettsted hvor man blant annet finner matbutikk, bensinstasjon, frisør, legesenter og treningssenter.

Skjeberg Folkehøyskole eies av fylkeskommunen. Den ble grunnlagt i 1876, og var til å begynne med en ambulerende amtsskole. Fra 1904 har den hatt sin faste plass i Skjeberg, som fra 1990 er en del av storkommunen Sarpsborg. Mange begivenheter i norsk historie har sitt utspring i dette fylket. Sarpsborg er den bykommune i Norge med flest helleristninger fra bronsealderen. Over seks hundre ristninger er avdekket, og mange av dem ligger i skolens umiddelbare nærhet langs Oldtidsveien.

Kollektivtilbud

Det er bussforbindelser til og fra Sarpsborg og ca. 10 min gangavstand fra holdeplassen. Det er bussforbindelser til Fredrikstad, Halden og Strømstad. Tog går i timesrute til/fra Oslo fra Sarpsborg stasjon. Kjører du bil, tar du av fra E6 10 km sør for Sarpsborg, det er skiltet avkjørsel mot Skjeberg og Oldtidsveien. Fortsett i retning Halden, så ligger skolen ca. 500 m fra avkjørselen på venstre siden av veien.