Noen elever kommer til Skjeberg Folkehøyskole med en holdning om at de vil «bli fikset». 

Hvert år har vi elever som har en forventing om at folkehøgskolen skal «fikse» dem på et eller annet vis. Det kan være ulike opplevelser, diagnoser eller utfordringer de har, knyttet til læring eller sosialt samspill med andre.
Vi må være ærlige og si at vi kan ikke reparere. Det må fagfolk jobbe med. Men det vi kan si, og som vi er veldig stolte av, er at vi kan veilede, gi trygghet, utfordre og styrke deg. Dette gjør vi gjennom undervisning, fellesopplegg, internatliv og samtaler.
Folkehøyskolen er en sosial arena. Det er faktisk slik at alle må bidra til skoleåret blir bra – det gjelder deg også, dersom du ønsker å bli elev ved Skjeberg Folkehøyskole.

Du må være tilstede. Om det gjelder å møte opp på filmvisninger, elevkvelder, delta i oppvaskgruppa eller ta din del av gangvasken. I alt dette er ditt bidrag til fellesskapet viktig. Dette blir en del av rutiner og struktur som er viktig for at vi skal fungere godt sammen og hver for oss.
Det er sikkert mange måter å si det på, men det å «starte på nytt» fungerer sjelden. Dersom du har noen utfordringer, og forteller oss om dem i forkant, kan vi bidra til at du kommer styrket ut av skoleåret.
Du er den du er, og det er viktig. Med det utgangspunktet, mener vi at du har med deg selv inn i året på Skjeberg. Du skal vite at det er mye som er normalt å kjenne på. Usikkerhet i oppstarten er vanlig. Får jeg venner? Vil jeg like romkameraten min? Burde jeg si noe om hva jeg føler? Ja, det bør du. Ting blir lettere å håndtere om du deler!
Vær ærlig med deg selv og med oss, så skal du se at vi får et godt år sammen.