Den verdensvante Liverpoolsupporteren er vår assisterende rektor

Det som er verdt å vite eller kunne om Skjeberg folkehøyskole, det kan vår assisterende rektor Sveinung. Han har full oversikt! 

Om det handler om kalender, timeplaner, fravær, valgfag, busstider, hva de ulike linjene skal eller annet – Sveinung har svaret. Han er utdannet idrettslærer i tillegg til bakgrunn i forsvaret. En utrolig romslig, imøtekommende, ydmyk og kunnskapsrik fyr med et godt smil og støttende ord å komme med.

Han har undervisning på Sportsjournalistikk og idrett, der han tar elevene gjennom ulike idretter, med spesielt fokus på fotball. Det gjør han til trener for skolens fotballag. Forrige sesong tapte ikke han og laget en kamp (riktignok første gang på mange år). Han må være en av de man kan kalle for «fotballidiot» og det er Liverpool som er laget. Han kan se litt rart på deg når han nevner en, visstnok kjent fotballspiller, og du ikke skjønner hvem han prater om. Men undringen hans går fort over i en fasinasjon over å være så lite interessert i verdens viktigste lagidrett.

Sveinung er glad i all aktivitet, alt fra volleyball, fotball, squash og ishockey til jogging og freesbee. Og han er god i det! Som oftest har han valgfag i Volleyball, og han har smash-garanti!

Klima og internasjonale spørsmål engasjerer han og er god på å sette dette på dagsorden i løpet av skoleåret. Skolen er Miljøfyrtårnsertifiserte, og Sveinung er den som sørger for at vi gjør det vi skal og hele tiden jobber for at vi skal bli bedre på alle områder som handler om miljø og klima.

 

Skjeberg folkehøyskole har sammen med blant andre Skjeberg Lions bygd en skole i Zambia. En skole som sørger for at de aller fattigste barna i denne landsbyen kan få skolegang. Denne skolen og dette prosjektet er startet på grunn av Sveinung sitt engasjement. Hans arbeid over mange år har sannsynligvis reddet mange ut av fattigdom. Han var reiseleder og ansvarlig for elevenes reise til Zambia i mange år, og nå har hovedlærer for linjen, Thomas, tatt over. Likevel er Sveinung selvskreven inn i prosjektet og hans engasjement er like stort for Skjeberg Folkehøyskole sitt viktige solidaritetsprosjekt.

Idrett som bistand er noe av fokuset i arbeidet med skolens solidaritetsprosjekt.
I løpet av et mangeårig prosjekt dannes gode vennskap.

Han er synlig og tilstede i skolehverdagen. Dersom døren hans er åpen slår han gjerne av en prat – både om gårsdagens fotballkamp, fraværet ditt, irritasjoner du måtte kjenne på eller gleden over noe du nettopp fikk til.

Verdt å nevne er at denne ungdommelige fyren har vært på Skjeberg i 28 år, og ønsker stadig utvikling og nye prosjekter inn i skolehverdagen.

Elevene kommer alltid først. Vi har aldri en diskusjon i hans nærvær uten at det er elevene som står i fokus. Han er veldig opptatt av elevens trygghet og personlig utvikling i ett og alt.

På skolens juleverksted er han ofte engasjert som «lys-sjef», og elevene får lage sine egne lys og ta med hjem til jul.