Det høres kanskje litt heftig ut å snakke om noe så trivielt som papir i tre timer, men for en designer er valg av papir på en trykksak veldig viktig. Det holder rett og slett ikke å skille mellom kopipapir og papp.

Det var et virrvarr av informasjon som skyldte over fagfeltet. Treholdig og ikke-treholdig (men som likevel er treholdig) papir, papirets bulk (hvor mye luft som er i papiret), forskjellige overflatebehandlinger (glossy eller matt), papirets gulhet og hvithet (som egentlig er blåhet), vekt, varighet, gjennomskinnelighet og formater.

Prøveeksemplar
Elevene fikk utdelt utallige eksempler på bruk av forskjellige typer papir og Arctic Papers egne papirbøker som de fikk til odel og eie. Mye av uttrykket til en trykksak ligger i papiret sa fagfolkene fra Artic Paper og mange av elevene fant straks sine favoritter.
 
Det er ikke uten grunn at tekstgruppa fikk besøk av papir-eksperter på nettopp denne tiden av skoleåret. De er i full gang med årboka og tiden er kommet for at klassen skal bestemme seg for hvilke type papir som skal tas i bruk når årboka skal trykkes.

Valgets kval
Etter en runde med argumentering og nedrakking på hverandres favorittpapir, falt valget på papiret av sorten Arctic The Volume, med 130 gram tykt papir på sidene og 300 grams omslag. Kun det beste er godt nok for årets årbok.