Drømmer du om å bli fotograf, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Har du lyst til å lære deg å ta bedre bilder samtidig som du har et hyggelig, sosialt og lærerikt år på folkehøyskole? Da er fotolinja (Foto-New York) på Skjeberg Folkehøyskole linja for deg.
 

I løpet av skoleåret er vi på mange turer. Blant annet til Hvaler for å være med og merke fugler, kanotur og til bilkirkegården i Sverige.

Drømmer og mål
For å nå mål må man først drømme seg litt bort. Man må ha noe å strekke seg etter. Noe som først kan virke utenkelig, men så finner man verktøyene, og sakte, men plutselig finner man veien til å nå målene. Vi har det også morsomt på veien. Vi lærer jo mye bedre da og når vi har det hyggelig sammen. Vi drar på turer og vi har utstillinger, og så har vi et enestående felleskap der det er plass til alle.
 
Man lærer nok best når man er flere som lurer på det samme og vi har det hyggelig sammen.

Dette lærer du
Mange blir forvirret av det tekniske når de får et nytt kamera i hendene. Derfor må man først lære litt om disse hemmelighetene, så finner man andre utfordringer: bildekomposisjon, fotostudio, streetphoto eller analogt foto. Alt dette er ting du lærer hos oss.
 
I New York er vi bl a med på putekrig i Washington square park.. og spiser masse god mat!

Linjetur
På fotolinja står vi nå klare for et av årets store høydepunkt: vi skal til New York i 2 uker. Vi skal høyt og lavt i både New York City i tillegg til at vi skal en snartur innom Canada og Niagara Falls. Vi skal også ha utstilling og det blir en veldig kul erfaring. Ikke alle som kan si de har hatt utstilling i New York! Gjett om vi gleder oss!
 
Fotoelevene har det artig i New York hvert år.

Hele skoleåret har vi forberedt oss til dette. Vi har hatt oppgaver som hele tiden søker å gjøre hver elev tryggere på alle situasjoner, både som fotograf og som menneske. Nå er vi klare for streetphoto, den overveldende arkitekturen i New York, og alle de gode minnene vi skal ha med oss videre i livet.
 
Det er mye å se og oppleve i New York.

Hvis du har spørsmål om Foto-New York kan du sjekke hjemmesiden vår eller ta direkte kontakt med hovedlærer Jan Tore (Tlf: 915 76 984). Da får du garantert noen svar og kanskje en hyggelig prat på kjøpet.
 
Sjekk også ut fotolinja sin Instagram og Facebookside!