De tre journalistene legger ikke skjul på at de syntes Art Ranger i utgangspunktet var en skummel type. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at han har tatovert sjamanistisk dødssymbolikk i ansiktet, bor i en utrangert russisk panserbil og har meldt seg helt ut av samfunnet for å drive med kunsten sin. Men det var før de møtte Ingar Aasen.
-Han er en hyggelig og omgjengelig fyr som tok godt i mot oss. Ja, det virket som han var oppriktig glad for å få besøk, sier Henriette.
De tre journalistene tilbrakte hele dagen sammen med kunstneren som bor i en leir av utrangerte militærkjøretøy på Øra utenfor gamlebyen i Fredrikstad. Nå er de godt i gang med å planlegge den videre framdriften av arbeidet med radiodokumentaren. De har flere timer med råmateriale til disposisjon. Det hele skal redigeres ned til et 20 minutters radioinnslag.
-Hvordan fikk dere ideen om å fokusere på Art Ranger?
-Vi så et program på TVNorge der Ylvis-duoen hadde besøkt Art Ranger i serien «Norges Herligste». De framstilte han litt rart og overfladisk. Vi ønsket å finne ut mer om hvem han egentlig er.
-Hvilket inntrykk fikk dere av kunstneren?
-Han bruker lite og ingenting på seg selv fordi tingene ikke skal få makt over ham. Han fokuserer på det han gjør nå, for ikke å stjele tid fra morgendagen. Han gjør det han føler og vil til enhver tid, og han stiller opp og hjelper andre for å glede dem. Det er historien om rumenerne et godt eksempel på.
Ingar «Art Ranger» Aasen var nylig i det lokale nyhetsbildet i forbindelse med at han huset en rumensk tigger-familie i seks uker. Tidligere i vinter bodde de i et presenningsskur like ved jernbanestasjonen i Fredrikstad. Han ga dem mat, husly og penger og fikk musikk og vennskap som betaling.
-Nå har de reist, men han har fortsatt kontakt med familien. Han håper de kommer tilbake, sier de tre jentene som skal være ferdig med radiodokumentaren før påske. Da skal de besøke Art Ranger igjen.