Fagfeltet Sportsjournalistikk og idrett er tilbake fra en tre uker lang studietur til Zambia. Hovedmålet med turen har vært å studere hvordan idrett brukes i arbeidet med å bedre barn og unges livskvalitet i en del av verden hvor ressursene er små. De har også arbeidet som journalister under oppholdet.

Kjetil og Zambia
Som en del av etterarbeidet åpner SPORT sin egen fotoutstilling i fylkeshuset. Utstillingen viser noen av de sterkeste inntrykkene som møtte elevene i dette gjestfrie, men fattige, afrikanske landet.
Kjetil André Aamodt var selv i Zambia i forbindelse med høstens TV-aksjon som gikk til barn berørt av HIV og AIDS i ulike deler av verden. TV-aksjonen var et samarbeid mellom UNICEF og NIF og Kjetil reiste dit som idrettens ambassadør for aksjonen.
Tirsdag vil Kjetil først møte opp på Skjeberg Folkehøyskole for å dele sine erfaringer fra Zambia med de 17 elevene og to lærerne som nylig har kommet tilbake fra landet. Deretter går turen til fylkeshuset der den tidligere alpinisten vil være med på åpningen av SPORTs egen fotoutstilling.

Zambia-magasin
I tillegg til denne utstillingen, jobber elevene med et eget Zambia-magasin som vil bestå av reportasjer fra landet. Vi er heldige å ha gode kontakter blant lokalbefolkningen i Lusaka, så elevene har kommet tett innpå mange av menneskene de skriver om.

Foredrag for skoinnsamlere
I løpet av de neste par ukene vil elevene også forberede og holde foredrag, blant annet på flere barneskoler i Sarpsborg. Både Hannestad og Tindlund barneskoler var behjelpelige med å samle inn over 230 fotball – og joggesko før avreise, som SPORT tok med seg til aktuelle idrettsorganisasjoner i Zambia. Over 230 barn ble veldig glade for å få sko på bena, og SPORT ønsker å vise barneskoleelevene dette ved å fortelle og vise bilder fra turen.

Se filmreportasjefra åpningen her her.