Dette var det første av flere kurs som de fem foredragsholderne fra Zambia, Zimbabwe, Namibia og Sør – Afrika skal holde mens de er i Norge. Senere fortsetter de i sine hjemland. Walter Patsanza (Zimbabwe), en av kursholderne, syns det gikk veldig bra og at det var interessant. Han kom til Norge sent i august gjennom utvekslingsprogrammet NIF har i samarbeid med SRC (Sports and Recreation Commission).
– Vi arrangerer slike kurs som dette og vi er trenere i idrettslag og skoler for både barn og voksne, forteller Walter om deres oppgaver i Norge. Elevene var veldig engasjert og jeg håper de resterende gruppene har samme holdning, fortsetter Patsanza.

Målsetninger
I løpet av de to dagene fikk SPORTs-elevene mange utfordringer. De ble blant annet bedt om å sette seg mål videre i livet og sette tidsfrister for å oppnå disse målene.
– Det fikk meg til å tenke på hva jeg vil gjøre videre etter at jeg er ferdig med dette året på Skjeberg Folkehøyskole og hva jeg må gjøre for å oppnå disse målene, forteller sportselev Thomas Grøndhal.
Gjennom hele kurset fikk elvene oppgaver de selv skulle løse og de ble introdusert for afrikanske barneleker.

Engasjerende
– Jeg likte at det var leker med i kurset, det gjorde oss litt mer engasjert. Jeg likte også det at kursholderne lot oss være aktive og hele tiden prøvde en å få oss med i diskusjoner, sier Thomas.
Kurset ble holdt på engelsk og dette var litt uvant for de fleste elevene.
– I starten var det litt skummelt for det er ikke noe jeg er vant til å gjøre, men etter at jeg kom meg over den første «kneika», gikk det veldig bra, fortsetter SPORTs eleven.
Elevene måtte også selv instruere i norske barneleker. Dette var en god øvelse for elevene som i mars, i samarbeid med NIF, reiser til Zambia på en tre ukers studietur. Der skal de blant annet lære afrikanske barn norske leker, idretter og selv lære hvordan idretten kan ha en positiv innvirkning i en ellers vanskelig hverdag.
– Jeg er positivt overrasket over kurset og jeg tror mye av det jeg lærte er nyttig å kjenne til under Zambia turen, forteller Thomas som gleder seg til å reise til Zambia.