De innledende kampene startet lørdag ettermiddag og pågikk fortløpende hele kvelden frem til klokken 22.30. Grenland Folkehøyskole fra Skien fikk tidlig favorittstempelet, i og med at de kommer fra en sandvolleyball-linje og resultatene deres utover kvelden viste at dette laget kom til å nå langt.

Skiringssal derimot, røk ut av turneringen lørdag kveld For Skiringssal ble det derimot et kort opphold i Skjeberg, da de røk ut av turneringen lørdags kveld.

Nervepirrende semifinaler
Skjeberg stilte med hele fem lag i turneringen, fire lag i gutteklassen og ett lag på jentesiden. De to førstelagene til henholdsvis SPORT og Volleyball temafag var de som gjorde det best av Skjeberg-lagene, og begge spilte seg opp til en semifinale søndag ettermiddag.

Temafag åpnet mot Haugetun som hadde vunnet alle sine innledende kamper, men dette så ikke ut til å påvirke Skjeberg-guttene, som vinner første set. Haugetun slår imidlertid tilbake og i løpet av to særdeles spennende set må Skjeberg-guttene til slutt se seg slått, til tross for iherdig jobbing av samtlige spillere.

Temafagtrener Jan-Vidar Andersen er fornøyd med innsatsen til lagene sine, og påpeker at det ikke var veldig stor forskjell på lagene i gutteklassen. 

 – Temafag 1, som er det antatt beste laget vårt, gjorde det veldig bra, og 2-1 tap mot Haugetun er ikke verst. Vi har ikke hatt så lang forberedelsestid og til tross for at vi har knappe 4 timer med volleyballtrening i uken er jeg veldig fornøyd med det de presterer, sier han.

SPORT nær finaleplass
I den andre og siste semifinalen møter SPORT forhåndsfavoritten Grenland. De innledende kampene mellom de to lagene endte 2-0 i favør Grenland, og Sportsgutta er tydelig revansjesugne. Stemningen på tribunen er på topp, noe som får guttene til å gi litt ekstra på banen. Skjeberg spiller seg opp til en setball og Fredrik Eisenträger som tidlig markerte seg som en av de bedre spillerne på SPORTs-laget, server Skjeberg til 1-0 i set.

I andre set åpner Grenland best, men Skjeberg-gutta ofrer alt og innsatsen er hele tiden på topp, til stor jubel fra de engasjerte på tribunen.
 
Grenland drar imidlertid fra, og vinner til slutt andre set, noe som fører til at lagene må ut i et siste og avgjørende set for å avgjøre hvem som går til finalen. Til tross for iherdig jobbing må SPORTs-gutta til slutt se seg slått av et bedre lag, til stor skuffelse fra både spillere og publikum.

Fredrik Eisenträger har ikke vanskeligheter med å innrømme at de tapte for et bedre lag. 
– Vi tok dem i første setet, og hadde håpet på en finaleplass siden dette spillemessig var vår klart beste kamp. Nå får vi bare håpe at Grenland drar dette i land og vinner finalen, sier «Eisen», før han legger til at han har hatt det kjempegøy under hele turneringen.

Dobbelt opp for Grenland
Grenland og Haugetun møttes ikke overraskende i finalen, og guttene fra sandvolleyball-linja tar kommandoen fra start og varter opp med harde server og enda hardere smasher. Selv om det hele tiden er jevnt er det til slutt Grenland som går seirende ut av finalen, og guttene kan reise tilbake til Skien vel vitende om at de vant fullt fortjent.

På jentesiden var det kun 3 lag, noe som gjorde at lagene måtte spille mot hverandre to ganger. Dette satte imidlertid ingen stopper på humøret hos Skjeberg-jentene, som møtte Haugetun i første kamp. Her ble det tap, noe det også gjorde mot Grenland, men jentene fikk vist frem mye bra spill til stor glede for trener Jan-Vidar Andersen på sidelinjen.

De to neste kampene blir mye jevnere og Skjeberg vinner sitt første set mot Haugetun, noe som nærmest får taket til å reise seg i gymsalen. For å ha noen som helst sjanse til å gå til finalen er Skjeberg nødt til å slå Haugetun med ganske klar margin, men ettersom det blir 2-1 tap blir det ingen finale på Skjeberg-jentene.

Alikevel gjør de så godt de kan også mot Grenland, og leder faktisk 11-6 mot jentene fra sandvolleyball-linjen, men også her blir det tap. Dermed blir det Grenland og Haugetun i finalen for jenter også, hvor førstnevnte gjør kort prosess og vinner fortjent.

Skjeberg-jentene imponerte
– Det har vært veldig jevnt i dag, spesielt på jentesiden, det er bare synd at det var så få lag med, sier Randi Irene Helgøy som er trener for Grenlandslagene.
– Jentene er vanligvis veldig samspilte og vi trodde på forhånd vi kom til å vinne, men det gikk alikevll ikke så bra som forventet spillemessig.

Primus-motor for turneringen, Sveinung Finden er veldig fornøyd med helgens arrangement og vil rette en takk til alle elevene som har vært med å bidra i løpet av desember-helgen. Sportslig sett er han også fornøyd med det SPORTs-lagene presterte, og sier at det er morsomt å se at læringskurven hvert år er veldig bratt, og at lagene som regel bare spiller bedre og bedre utover søndagen. 

– På jentesiden må jeg si jeg er imponert. Laget spiller jevnt med en ren sandvolleyball-linje, mer enn det kan vi ikke forvente, avslutter Sveinung med et smil.