Ønsker du å lære om sportsjournalistikk, produsere aviser, blogg og TV-sendinger, spille fotball, volleyball og ishockey, fotballtur til England og avslutte med studietur til Zambia? Da kan linjen Sportsjournalistikk og idrett være noe for deg!
Skoleåret går mot slutten. Dører skal lukkes og nye skal åpnes. Slik er det for elevene på Skjeberg, og slik er det for deg som sitter hjemme og lurer på hva du skal gjøre til neste år.

Hovedidrett: Fotball er vår hovedidrett som følger oss gjennom hele året. Her mot en kamp mot naboskolen Haugetun.

For årets SPORT-elever på Skjeberg Folkehøyskole venter nå en tur til Afrika – nærmere bestemt Zambia. Her skal elevene spille fotballkamper, trene unger i fattige strøk, arrangere fotballturnering for 40-50 lag før det hele avrundes med en overnattingssafari i Chobe National Park i Botswana. Det viktigste er å lære noe om levekår i et utviklingsland og hvordan idrett brukes for å gi barn- og unge en tryggere, morsommere og mer håpefull hverdag.  Samtidig skal de produsere artikler for blogg, samle bilder til fotoutstilling, produsere radiosending og lage film. Mediabiten blir dermed godt ivaretatt!
Fotballtrening: I Zambia jobber SPORT-elevene med temaet «idrett som utvikling». Her fra fotballtrening i Bauleni i hovedstaden Lusaka.

Redaksjonen: Gjennom hele året produseres det aviser og annet journalistisk stoff. Da blir redaksjonen den viktigste arenaen for å få et godt sluttprodukt.

Tidligere i år har elevene hatt grunnleggende opplæring i sportsjournalistikk. Her skal elevene lære å publisere på ulike plattformer slik hverdagen er i en moderne mediebedrift. De aller fleste var også utplassert en uke i en sportsredaksjon i lokalavis tidligere i vinter der de fikk prøvd sine ferdigheter. I grunnperioden lærer elevene om journalistiske virkemidler, ulike sjangre, skriveteknikker, foto og lay-out for avis, og hvor de produserer et par aviser underveis. Senere har de kurs i videoreportasje, feature, lager sportssending på TV, og produserer innslag av radiosport fra skolens nye radiostudio.
Eliteseriejobb: Her ser vi en collage fra bilder som SPORT-elevene tok under møtet mellom Sarpsborg 08 og Stabæk i oktober.

Skolen har et tett samarbeid med eliteserieklubber som Sarpsborg 08 og Ishockeyklubben Sparta. Dette innebærer at elevene blir akkreditert som journalister og fotografer og kan dekke norsk toppidrett side om side med VG, Dagbladet, NRK og TV2. Tilbake på skolen blir stoffet bearbeidet for publisering på nett eller avis. Under London-turen samler elevene stoff fra fotballkamper og stadionbesøk for å lage avis, og TV-sending med flerkameraproduksjon etter at vi kommer hjem.
Premier League: Fotball er best fra tribunen. Her fra Wembley Stadium og kampen Spurs – WBA i november 2017. Før, under og etter kamp jobbes det med journalistiske oppgaver. 

Regirommet: Etter Londonturen ble det produsert en TV-sending med videoreportasjer fra London i samarbeid med linjen Filmproduksjon. FILM-elevene ordnet det tekniske med flerkameraproduksjon, SPORT-elevene stod for journalistikken og praten i studio. Artig!

På glattisen 1: Gjennom året skal mange og nye idretter prøves. Her er sportsjournalistene samlet i Sparta Amfi etter en ishockeyøkt.

Fotballaget 17-18: Her er Skjebergs håpefulle dresset opp i årets drakter foran en av høstens kamper.

Parallelt med journalistikken har elevene en del idrett, der fotball er hovedidretten. Vi trener og spiller turneringer og kamper som et vanlig fotballag. I tillegg har vi mindre kurs i volleyball, curling, racketidretter og ishockey. Skolen har også et nytt treningsstudio der du får rikelig mulighet til å trene både styrke og utholdenhet gjennom hele skoleåret.
På glattisen 2: Curling har slått stort an som topp TV-underholdning under OL. Men det er enda morsommere å spille selv. Og så lærer du bedre en idrett du kanskje skal møte igjen som sportsjournalist om noen år. 

Vil du ha et aktivt år orientert rundt journalistikk og idrett kan du vurdere vår linje Sportsjournalistikk og idrett. Her møter du jevnaldrende med akkurat samme interesser som deg, og helt uten pensum- og eksamenspress. Kun et par «dead-lines» i journalistikk som skal rekkes inne i mellom …
Safari: Ingen kan dra til Afrika uten å besøke den storslagne naturen og det rike dyrelivet. Her fra solnedgangen ved Chobe River i Botswana under studieturen 2017.