Aktiv Ungdom er et kursopplegg fra Norges Idrettsforbund for ungdom som vil engasjere seg i idretten. Elevene på fagfeltet Sportsjournalistikk og idrett fikk prøve seg både på å avsløre hersketeknikker, sentrale verdispørsmål og presentasjonsteknikk.

Kurslederne brukte opplegget som trening for å bli autorisert som instruktører slik at de selv kan holde kurs når de kommer hjem til Zambia, Sør-Afrika, Zimbabwe og Namibia.

Francesca Kabaso fra Zambia bor på Skjeberg Folkehøyskole det halvåret hun er idrettsfrivillig i Norge. Parallelt med å undervise på en lokal barneskole og følge opplegg og aktiviteter på Skjeberg Folkehøyskole, er hun også engasjert av TV-aksjonen på NRK. Men først og fremst er hun her for å lære og lære fra seg.

– Ja, etter at vi har gjennomført Aktiv Ungdomkurset her på Skjeberg kan vi holde dette kurset når vi kommer tilbake til våre hjemland, sier Francesca.

Det har vært veldig lærerikt for meg også, men jeg er også veldig fornøyd med elevene på kurset. De var lett å involvere og de ønsket å lære mye. Jeg mener dette har vært en stor suksess for både instruktørene og elevene.

Undervisningen har foregått på engelsk, noe flere har sett på som en utfordring.

– Jeg syntes det var litt kult, sier Torstein Johansen og det har gått helt greit med engelsken. Det er fin trening til vi selv skal til Zambia på studietur. Det gleder jeg meg veldig til.