Som elev på Skjeberg Folkehøyskole og elev på medialinjen må du forberede deg på et år som kommer til å fyke av gårde pga. alt det faglige og sosiale dere skal igjennom.
Faglig vil du lære enormt mye. Vi legger opp til prosjekter, som ikke bare er ukjent terreng for de fleste men også relevant i forbindelse med hverdagen som venter etter folkehøyskoleåret. Se skolens hjemmesiden for gode eksempler på prosjekt vi skal igjennom.
En annen ting som er viktig å tenke på er at innholdet på medialinjen er overførbart til de fleste andre arenaer både privat og i jobb-sammenheng. La oss ta utgangspunkt i at du velger en annen yrkesvei enn mediabransjen, f.eks læreryrket. Det du har lært på medialinjen vil du komme til å få bruk for i de fleste sammenhenger f.eks det å sette opp mediaproduksjoner (lyd, lys og bilde), skrive artikler, lage magasin, trene deg på redaksjonsarbeid og skaffe frem redaksjonelle saker, lage podkast, lære seg å ta bilder, intervjue folk, ta initiativ og ikke minst bli mer kreativ.
Dette er noe enhver arbeidsgiver setter svært høyt i forbindelse med et jobbintervju, om det er læreryrket, kontorarbeid, mediebransjen eller hva du måtte finne på senere i livet. Så med andre ord.. Medialinjen passer for alle som har lyst til å lære noe i trygge rammer sammen med andre, uavhengig om du skal fortsette som journalist eller i mediabransjen. Vi legger opp til å hente inn kvalifisert og relevante foredragsholdere som er oppdatert på det siste innen de prosjektene vi jobber med.
Mye som skjer etter middag
Et annet viktig element med folkehøyskoleåret er det som kalles den sosialpedagogiske arenaen, eller internatlivet, eller fritiden om du vil..
En del av det å gå på folkehøyskole er å bli litt mer voksen. Hovedarenaen for denne veksten er internatet. Hvis du synes dette høres litt gresk ut.. , her følger det et eksempler fra internatlivet:
Du må vaske klærne dine, alle maskinene er opptatt av ferdigvasket tøy og må tas ut for at du kan vaske, men ingen å se.. Hva gjør du?
a. Du tar ut vått tøy, legger det oppå maskinen og regner med at eieren kommer snart og henter.
b. Du snur i døra og lar det gå en uke til og tenker, litt svettelukt har ingen vondt av..
c. Ringer mamma/pappa og ber de komme og henge opp tøyet slik at du får vasket ditt.
d. Åpner døra på vaskemaskinen og putter ditt eget inn sammen med det nyvaskede og kjører alt i en ny runde..
e. Venter litt og ser om eieren kommer, eventuelt sender en melding i felleschatten om at folk må komme og hente tøyet sitt..
Noen av svarene overfor er selvfølgelig bare tull, men det viser seg at de fleste som velger å gå på folkehøyskole får med seg et og annet verktøy videre i livet som gjør at man kanskje reflekterer litt og tar klokere avgjørelser i mellommenneskelige utfordringer senere i livet. Jeg tør å påstå at det er fordi dere har gått på folkehøyskole, og kjent litt på konsekvensen av å ikke tenke seg om når men er nødt til å samhandle for at man skal trives med dem rundt seg.
Her opererer Skjeberg Folkehøyskole med absolutt læring- og erfarings-garanti.
Så til dere som har takket ja til plassen på Medialinjen 20-21. Gratulerer med godt valg!! Og til deg som fortsatt sitter på gjerdet…
Dette året vil du ikke gå glipp av.. «I`ve got your back»
Jeg glemte noen viktige ting.. Året skal være preget av glimt i øyet, prosjektene skal være artige og virke meningsfylte, vi skal ha det gøy og ikke minst .. vi skal bli gode sammen!!!! Håper vi sees!!
Søk her….
Hør Podkast om hvorfor du bør søke Medialinjen her..
[wonderplugin_audio id=»4″]
Hilsen Snorre Walther
– Hovedlæreren din!!