Tidligere elev Marte Elena Nilsen sier så fint at alt man gjør i livet må ikke være for karrieren sin skyld. 
Det viktigste jeg har tatt med meg fra mitt år på Skjeberg må være større trygghet på meg selv, gode relasjoner og vennskap, og å bli påminnet om at alt man gjør i livet trenger ikke å være for en karriere, man kan også gjøre ting som bare forblir en hobby, om det er studier eller ett år på folkehøyskole.
Vår erfaring er at det kanskje ikke er fagene elevene husker best etter et år på folkehøyskole. Marte forteller; «det morsomste minnene jeg har fra Skjeberg må være da Snorre dro i gang Mario Kart turnering. Det fineste minnet må være da vi var i New York på musikalen Kinky Boots. Her pyntet alle seg og gledet seg til denne kvelden.»

Hver linje har sin elevkveld – et show de selv lager på scenen. Her fra dansenummeret til fotofag rett før jul.

Marte fant ut at, selv om hun likte å fotografere, var det ikke foto hun ønsket som levebrød. I løpet av skoleåret her sendte hun inn søknad til historiestudier i England, og kom inn på Roehampton University i London. Her tok hun Bachelor i Historie. På grunn av pandemien ble Bachelor oppgaven skrevet fra barnerommet i Trøndelag i stedet for i storbyen London.  Det ga en brå avslutning på Londonoppholdet. Høsten 2020 startet hun på masterstudie i Samfunnsfagdidaktikk ved NTNU i Trondheim og skal dette semesteret skrive sin masteroppgave.
«Året mitt på Skjeberg var lærerikt og interessant. I tillegg til å lære om foto, lærte jeg mye om meg selv og samhandling med andre. Jeg hadde mulighet til det meste på skolen. Ønsket jeg å være sosial kunne jeg gå i tv-stua for å se tv, spille biljard eller opp i kantina/spisesalen for å spille brettspill eller bare prate.» forteller Marte.

En nydelig gjeng i bunad siste skoledag i mai.