– Skjeberg Folkehøyskole er den eneste skolen i landet som har egen konsesjon og sender på DAB+ i dag. Selv om Høgskulen i Volda har den viktigste høyere radioutdannelsen i Norge, må de slutte å produsere alternative fakta.
– Vi hadde vår første DAB-sending allerede i november 2015. Volda er flere år for sent ute, sier hovedlærer Willy-André Martinsen på fagfeltet «Radio, podcast og web-TV» ved Skjeberg Folkehøyskole.
Ikke DAB dere ut Volda
Det er på hjemmesiden til Høgskulen i Volda det blir proklamert at de blir den eneste utdanningsinstitusjonen i landet med egne DAB-sendinger, men det vil ikke skje før tidligst høsten 2017. Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn sier det var en fantastisk dag da det ble kjent at de fikk midler fra Medietilsynet for å sette opp en DAB-sender. Høgskolelektor og radiolærer Jørgen Lyngvær påpeker at de dermed vil inneha en unik posisjon i Norge.
-Sjekk fakta. Ikke DAB dere ut. Det passer seg ikke for en høyskole som Volda, sier Willy-André Martinsen.

Radio Skjeberg App
Gratis APP: Radio Skjeberg har fått sin egen App som kan lastes ned gratis.

-Er det en ny mediekrig på gang?
-Nei, på ingen måte, sier hovedlæreren som har vært primus motor for den digitale radiosatsingen på Skjeberg Folkehøyskole sammen med kollega Snorre Walther.
-Vi har et godt forhold til Høgskulen i Volda og har hatt stor nytte av den kompetansen de delte med oss da vi besøkte dem i forbindelse med oppbyggingen av det nye radiostudioet vårt. De ønsker også at Skjeberg Folkehøyskole skal kanalisere gode studenter til dem. Det gjør vi, og flere av våre elever finner veien dit. Nå ønsker vi Volda velkommen, etter humrer Martinsen.
Framtidsrettet radiostrategi
-Denne saken viser at vi er framtidsrettet og at vi har gjort noe riktig i vår satsing på digitale medier, sier Snorre Walther som har ansvaret for den tekniske driften av skolens egen lokalradio «Radio Skjeberg» som sender direkte til store deler av Østlandsområdet.
Mobilt radiostudio i bruk.
Mobilt studio: Programleder Erlend Rimer og teknisk ansvarlig Snorre Walther i kommentatorboksen på Fredrikstad stadion under årets Winter Classic-arrangement.

De to medielærerne sier at de ikke kan fullrose skoleeierne nok.
-Østfold fylkeskommune har tro på oss som utdanningsinstitusjon, vært innovative og bevilget store beløp for at vi kan stå i fremste rekke i den digitale medieutviklingen, sier de.
Det nye studioet ved Skjeberg Folkehøyskole har NRK-standard på all teknikk og programvare. I tillegg har de et spesialbygget mobilt radiostudio som enkelt kan sende på DAB-nettet via trådløst nettverk. Nytt av året er at Radio Skjeberg også har fått sin egen app som kan lastes ned gratis.
-Vi ønsker Volda lykke til og ønsker dem velkommen etter på det digitale radionettet, sier Willy-André Martinsen og Snorre Walther.
Viktig dato 11. november 2015
Offisiell åpning:  Leder for utdanningskommiteen i Østfold fylkeskommune, Elin Tvete (til venstre) og rektor Lene Dyrkorn under den offisielle åpnigen av Radio Skjeberg på DAB+ 11. november 2015