Tiden flyr på Fotolinja ved Skjeberg Folkehøyskole. Det betyr nok at vi har det morsomt og holder på med noe vi liker. Det å få utfolde seg på flere arenaer er viktig, og på Fotolinja har vi heldigvis muligheten til det. Akkurat nå er det analogt foto og mørkerom som gjelder.
Å sette spor
Fotolinja har nettopp jobbet med å ta bilder av skolens klasse-, felles- og elevrom til skolens hjemmeside. Her har elevene fått prøve seg på et skikkelig oppdrag som nok ikke var like lett som man først trodde. På Fotolinja synes vi det er viktig å få sette noen spor etter oss. Da er det hyggelig å få bildene sine ut på hjemmesiden. Så da er det bare å sjekke hjemmesiden vår snart og se hvor fine bildene ble. Her har vi samlet noen av dem.

Billiardrommet er en hyggelig møteplass og er ofte i bruk

Elevrommene er både lyse og trivelige, og et hyggelig sted å være sammen med venner.

Årbok
Vi har også kommet til innspurten av årboka som vi selvsagt har tatt bildene til. Den blir kjempefin, og vi er stolte over innsatsen og samarbeidet vi har hatt med Grafisk Design for å få den til å bli akkurat slik vi ønsket at den skulle bli.
Analogt foto stilleben av Thomas Stavø Johnstone

Analogt foto ruler
Nå er vi altså i gang med analogt foto og mørkerom. Dette har vi gledet oss til lenge. Det er perfekt til å holde på med nå som vi skal forberede New York-turen som er rett rundt hjørnet. Det blir jo alltid litt venting når man er mange som skal fremkalle film og bilder for første gang. Da er det godt å også ha andre ting man kan gjøre. Mørkerommet er et eventyrlig sted der vi kan jobbe i fred og ro med foto på gamlemåten. Det er både morsomt og populært.
I mørkerommet må vi ha litt rødt lys til å hjelpe oss frem


New York-programmet

I år skal elevene på Foto selv finne og velge nesten alle spisestedene vi skal besøke på de 12 dagene vi er i New York. Det krever litt innsats og tid, for vi har jo noen som er allergiske, noen som er vegetarianere og da må vi finne noe som passer dem også. Vi skal forresten innom en vegansk diner i det hippeste området av Brooklyn. Den oppdaget vi i fjor, og de hadde så god mat at læreren vil tilbake dit. I tillegg må vi jo holde oss innenfor budsjettet. Men det er heldigvis ikke noe problem i New York. Her kan man finne alt fra restauranter som lager mat av insekter til de som kokkelerer med bladgull.
Kandiserte epler på Coney Island i New York

Ikke glem å følge oss på Instagram og Facebook.