Under prosjektuka har de forskjellige gruppene fått i oppgave å lage hver sin animasjonsfilm med forskjellige hjelpemidler og ved hjelp av programmet IstopMotion. Et av de prosjektene som kanskje vekker mest oppsikt er den store grafittien bak plastduken inne på grafernes fagfeltsrom.

En av de som har deltatt på dette prosjektet er Anniken Hessen. Hun forteller at kunstverket skal brukes til et banner som skal henge på skolens stand på utdanningsmessa på Lillestrøm og i Bergen.

– På standen til Skjeberg Folkehøyskole skal det stå en Mac hvor vi viser produksjonen av banneret ved hjelp av en animasjonsfilm, forklarer hun.

Anniken mener også at det vært et veldig gøyalt og spennende prosjekt selv om ikke alt funker når man helst vil det.
Noen andre som har stått hardt på er Rebecca Emilie Salvesen, Flemming Hogstad, Maren Gjøvland og Petter Dybvig. De har laget film i biljardavdelingen på skolen ved hjelp av biljardbordet i kjelleren og det som tilhører. Rebecca forteller at det har vært utrolig mye og gjøre, men er allikevel fornøyd.

– Selv om mange hindringer har stått i veien for oss har vi hatt det morsomt underveis og lært en hel del, sier hun.
Til jul skal alt være ferdig, noe resten av elevene rundt på skolen gleder seg til. En av disse er er SPORT-elev Jørgen Sundt.

– Det blir bra å se resultatet av alt rotet vi har måtte befinne oss i de siste dagene, sier han.
De som vil se filmene må bare følge aktivt med på YouTube. Her skal de nemlig publiseres, så da gjenstår det bare å se om de blir like store suksesser som mange av de andre filmene på verdens største nettsted for deling av videoer.