Det var rundt 75 besøkende på Skjeberg Folkehøyskole denne dagen. De besto for det meste av spente foreldre og besteforeldre, samt småsøsken som var glade for å se igjen storebror- eller søster.

Presentasjon av prosjektuka
Etter innledningen av rektor i auditoriet, holdt elevrådsleder Gustav Dahl en tale, før elevrepresentanter fra Musikk og musikkproduksjon, Sportsjournalistikk og idrett og Radio og TV-journalistikk ga de oppmøtte en smakebit på hva elevene har jobbet med i den nylig avsluttede prosjektuken. Her fikk man høre om eksperimenter på lydeffekter, om det journalistiske arbeidet med SIL-posten, og man fikk en live radiosending fra Radio Skjeberg.

– Ikke tid til å komme hjem
Gangene og de ulike fagfeltsrommene var dekorert med elevarbeid, og mange elever var stolte av å kunne vise fram egne arbeider til familien. Rundt omkring i gangene kunne man høre foreldre snakke sammen om hvor godt barna deres trives her på skolen.
På BOK-rommet møter vi Hanne og hennes mor og mormor som ser på noen av bildene som Hanne har tatt i år.
– Hanne er kjempefornøyd! Og så er det så mye som skjer her at hun ikke har tid til å komme hjem – for da er hun redd hun går glipp av noe. Hun synes tiden går altfor fort, forteller Gunn Mari Bjørnstad, mammaen til Hanne.

Positivt med Åpen dag
Foran SPORT-rommet står Fredrik Urke og selger røde sløyfer til inntekt for berørte av hiv og aids-epidemien – disse sløyfene har SPORT-elevene laget for å selge denne dagen. Mammaen til Patrick, Hilde A. Bjørge, kjøper en sløyfe av Fredrik. Så forteller hun, som moren til Hanne, at Patrick ikke har tid til å komme hjem fordi han trives så godt på skolen.
– Han har kost seg masse på turer han har fått være med på, med å ta Grønt kort i golf og selvfølgelig med å spille fotball, forteller hun.
Hun legger til at det er positivt med en slik Åpen dag.
– Det er moro å følge med på hva de driver med her, mener hun.
Åpen dag ble avsluttet med en konsert av musikkelevene før familiemedlemmene måtte ta avskjed med sine unge, håpefulle.