Man bruker foto på veldig mange måter i dagens mediehverdag. Vi ser fotografier rundt oss hele tiden. Og de har en funksjon. De skal fange vår oppmerksomhet og skape interesse.
Vi kan bruke fotografiet til å fortelle verden hva vi gjør, men også hvordan vi føler, hva vi tenker på og hva vi ser. Vi kan både dokumentere og skape kunst.
Nettopp dette er det du får lære på Fotolinja på Skjeberg Folkehøyskole. Hvordan dine bilder kan bli best mulig. Fange interessen og nysgjerrigheten til publikummet ditt. Vi begynner med det tekniske med kameraet ditt. Du får den hjelp og veiledning du trenger, slik at du snart gjør de mange innstillingene uten å blunke.


 
Oppgavene er en plattform for å oppdage og lære om de ulike fotosjangerne. Vi har oppgaver som spenner fra naturfoto, fotostudio, kunst, streetphoto og dokumentar. I tillegg lærer du komposisjon og hvordan bildene kan redigeres i Photoshop og Lightroom. Vi har også oppgaver i analogt foto og mørkerom. Vi har flere utstillinger både på skolen og utenfor huset.
I tillegg til dette får du faglig veiledning i å tenke kreativt, bildekomposisjon og ideutvikling. Det sosiale på fagfeltet binder oss sammen, slik at vi aldri trenger gå langt om vi trenger en hjelpende hånd eller to. Både lærere og medelever er tilstede for hverandre i et levende samarbeid.
Vi trenger hverandre. Og godt er det. Da får vi mest moro og hygge også. For moro og hygge skal vi ha mye av.
I løpet av året på Foto på Skjeberg Folkehøyskole lærer du alt du trenger for å kunne ha foto som hobby eller gå videre med fotoutdanning. Du får veiledning til å nå dine egne mål, og oppfølging til å kanskje sikte enda høyere. Året avsluttes med en veldig  inspirerende og spennende studietur til New York, der vi bruker det vi har lært gjennom året til å ta de beste og kuleste bildene du kan tenke deg.
Bli med oss, da vel!
Følg oss gjerne på Instagram!