Det var spenning i lufta da journalistelevene gikk på lufta for første gang. Elevene hadde gjort intervjuer, laget innslag og funnet nyheter som ble fordelt mellom de tre redaksjonsgruppene. Da første gruppe hadde vært på lufta, var det mange elever som var imponerte.

– De var veldig flinke. Det var som om jeg hørte på en ordentlig radiokanal, som P4. Jeg fikk følelsen av at jeg satt i bilen på vei til jobb, sier musikkelev Joachim Larsen.

Spennende erfaringer
Elevene er delt inn i redaksjonsgrupper, hvor de er fordelt i rollene programleder, nyhetsoppleser, tekniker og produsent. Under onsdagens sending var det Cecilie Tveten og Steinar Hogstad som var programledere:

– Det var kjempegøy. Det var som å holde en fremføring, uten å ha noen tilskuere, sier Cecilie Tveten. Hun har aldri jobbet med radio eller vært programleder før, og syntes at dette ga mersmak. Medprogramleder Steinar Hogstad hadde heller ikke jobbet med dette før. Han syntes allikevel at det var gøy, fordi han liker å opptre og snakke foran folk.

Rollen som tekniker tilfalt Terje Flåten. Dette var første gangen han jobbet som tekniker på en radiosending:

– Det var morsomt. Jeg liker å jobbe med PC og ha kontroll over spakene, sier han. Terje satser nå på å få praksisplass som tekniker til neste år, etter å ha fått litt erfaring etter dagens sending.

Dagens sending var den første av totalt tre morgensamlingssendinger før elevene tar høstferie.