I fem uker har Bok-elevene jobbet med foto-utstillingen som mål. Temaet «Forfall» som var blant over tyve tittelforslag, kom seirende ut av elevenes egen avstemning.

-Forfall er et spennende tema å jobbe med, sier Oda Sortland. Det ligger mye god struktur, gråtoner og nyanser i det ordet. Jeg valgte et nedlagt shoppingsenter i Stavanger for mitt foto. Bygningen fremstår som massiv og blikkaktig i bilderuten. Kanskje også litt utenomjordisk.

Salg før åpning
Tanja Anett Thunem bestemte seg for å fotografere to par gamle, utgåtte Convercesko på en øde landevei. Bildet hang ikke lenge på veggen før en dame spurte om å få kjøpe det.

– Jeg synes selvsagt det er gøy at folk gir uttrykk for at de liker bildene mine, sier Tanja. Men at jeg skulle få solgt et bilde så raskt, det hadde jeg ikke drømt om.

Fra panorama til gammel kål
Fotografiene på utstillingen er i fire ulike størrelser, men alle er rammet inn i samme type hvite rammer.
Jenny Trondsdatter og Pernille Bøe valgte begge å fotografere panoramabilder av gamle byggninger.

Renate Madsens bilder er blant de største. Utstillingen ble bygget opp rundt to gigantiske nærbilder av et kålhode.

Helene Engen fant et gammel hus som sto åpent. Inne i huset lå en gammel cola-boks på en nedslitt blå kjøkkenbenk. Helene fotograferte med høy ISO, og bildet ser nærmest ut som et maleri.

Gummitrykk og konsert
En del av utstillingen er av elevenes selvportretter i den alternative fotoprosessen gummitrykk. Fotografiene fremstår som maleriske på akvarellpapir.

– Det er gøy å få vist frem bildene sine på en fotoutstilling, sier Zeid Alsaaty. Lokalene på St. Croix-huset egner seg godt for oss. Elevene fra Musikklinja holdt en minikonsert i cafeen i forbindelse med åpningen, og det ble et stemningsfyllt arrangement, avslutter Zeid.