Torsdag morgen reiste vi med buss til Bauleni og Kalingalinga. Vi delte oss i to grupper som ble fordelt på de to communitiene – mens Karoline, Henrik og lærer Mona var ute på sak i Chawama, en tredje community. I Kalingalinga slapp bussen av Ellen, Kristine, Martin, Morten, Mats, Steffen og Andreas, før den kjørte videre til Bauleni med Ingunn, Kristin, Aleksander, Nicklas, Haakon og Helene. Begge gruppene var instruktører for hver sine klasser. Klassene spilte fotball og lekte en del andre leker som «Go banana» og «Do as I do». Etter noen timer vendte gruppen som var i Kalingalinga hjem til gjestehuset. Vi gikk gjennom community´en sammen med Moses, James og Lazarus som er peerleaders, en halvtimes spasertur. Den andre gruppen var hjemme hos Sam, som også er peerleader, og fikk se hvordan han hadde det hjemme. Deres opphold ble lengre en forventet, så da de kom tilbake spiste og pakket de i hu og hast før det bar videre til Adventure City.

En dag i paradiset
Etter en varm lunsj ble noen spente Skjebergelever hentet av bussen. Turen gikk til Adventure City. På veien plukket vi opp noen peerleaders og skolebarn som var invitert av Skjebergelever- og lærere. På veien var bussen fylt med latter og sang og alle gledet seg vilt til å komme fram. Inngangsbilletten koster like mye som en ukes lønn for de fattigste. Det er cirka 20 norske kroner for en voksen og omtrent halvparten for et barn under 16 år – i zambisk valuta 25 000 og 10 000 kwacha. Adventure City ligger i utkanten av Lusaka, bare 15 minutter fra Bauleni. Den bortgjemte perlen var som en stor park, med flere små vannbasseng, sklier, paintballmuligheter, volleyballnett og en fotballbane, alt til en hver smak. Alle sammen storkoste seg, skliene ble flittig brukt og noen spilte med ball i bassenget. Det ble også litt tid til solslikking. Noen av jentene som var med oss kom bort til Skjeberg jentene med en liten frosk, som ikke ble like populært hos alle.

Første seier
Mens jentene slikket sol, tok guttene i bruk fotballbanen. Lagene var muzungos (hvite) mot mufilikas (svarte). Resultatet var uvirkelig; Skjeberg-muzungos vant 7-3. De vant nok en del på organiseringen, og underlaget hadde en del å si. Zambierne er ikke vant til å spille på gress, så guttene våre hadde en liten fordel. Etter kampen bar det rett i bassenget igjen for avkjøling.
Etter vel tre timer bar det hjemover. Bussen slapp av folk i Bauleni, før den kjørte slitne Skjebergelever tilbake til gjestehuset.

– Velkommen til Norge
Fredag våknet vi opp til en etterlengtet skyfri himmel. Først på programmet var besøk på den norske ambassaden i Lusaka. Vi følte oss nesten som hjemme igjen da vi så det norske flagget vaie i vinden. Her ble vi tatt vel i mot av ambassadeansatte Helene som var veldig interessert i vårt opphold og arbeid her i Zambia. Hun viste oss rundt i hagen hvor vi tok plass rundt et bord og fikk møte den norske ambassadøren. Under møtet svarte han på spørsmål fra elever og lærere om samfunnet i Zambia og Norges engasjement og bistand.

Øs, pøs
Været her nede er ikke helt til å bli klok på. Etter en lang lunsjpause med soling i hagen, øste regnet ned med en gang vi satt oss inn i bussen på vei mot Bauleni. Da vi kom frem så vi på fotballkamper og netballkamper mellom de forskjellige skolene i nærheten. Det ble en våt fornøyelse, og det tok ikke lang tid før de heldigste zambierne tok opp paraplyene og de fleste nordmennene flyktet inn i bussen. På grunn av flom i byen kom Kaluba Kangwa to timer senere enn planlagt. Da han endelig kom fram samlet han peerleaders og Skjebergelever til planlegging av morgendagens turnering, The Skjeberg Annual Football Tournament.

Nok et tap
Så var det klart for fotballkamp mellom peerleaders og SPORT fra Skjeberg. Det flokket seg med ivrige tilskuere på alle sider av banen. Da lagene entret banen fulgte masse unger med, og de gikk ikke av banen igjen før kampen ble blåst i gang. Skjeberg ble som vanlig overkjørt, nå av afrikanere med overlegen teknikk og hurtighet. Vi klarte rett og slett ikke å henge med. Men vi hadde noen scoringer, en strålende enkeltmannsprestasjon fra Henrik Hornnæss gjorde at vi reduserte til 4-1 til ellevill jubel av publikum. Da kampen var ferdig hadde Kangwa putta inn et mål for nordmennene så stillingen ble 4-2.