Norwegians Ole Bull løftet oss trygt opp i luften og brakte oss fra lille stille Rygge flyplass til store smekkfulle Barcelona. Timelærer Line hjalp oss inn på buss og metro, og før vi visste ordet av det var vi på Hotell Peninsular, klar for byorientering.

Barri Gotic
Vi startet selvfølgelig med Ramblaen og Plaça Reial, snirklet oss inn i trange gater og fant en koselig café på Plaça del Pi ved Santa Maria del Pi. Vi passerte Barcelonas katedral og fant frem til Porta de Santa Eulàlia (Eulàlia er skytshelgenen for Barcelona). Her går tretten gjess som påminnelse om Santa Eulàlias martyrdød. En stille hage i en travel by. Vakkert.

Barcelonetaen
Båthavnen med palmer og flotte båter er litt av et skue. Etter å ha vandret langs havnen en stund dreide vi mot gamlebyen igjen, for å runde av kvelden på en tapasbar og siden finne tilbake til hotellet. Vi ante nå litt om hva byen kunne tilby, og alle hadde store planer for uken.

Gaudi
Neste dag vendte vi nesen mot travle Sagrada Famìlia, der vi klatret til topps i tårnene i den gamle delen av kirken. En heistur og 400 steintrappetrinn senere kunne vi se utover Eixample. Noen foretrakk å se kirken fra bakkeplan. På vei til Park Güell så vi Casa Milà og Casa Batlo. Det var godt å spise medbrakt niste i Park Güell der papegøyer bygget reder mens flamencogitaren klimtret i bakgrunnen. Spennende å se bygg vi alle kjente til fra før, ingen tvil om at Gaudi hentet sin inspirasjon fra det organiske ved naturen.

Dalí og Montserrat
Slik fortsatte dagene med busstur til Salvador Dalis Port Lligat , Figueres og Cadaques, St. Jordi dagen og verdens bokdag, togtur til Montserrat med det praktfulle klosteret skremmende høyt oppe i de taggete fjellene, besøk på Escola Masana, den fremste kunsthøyskolen i Barcelona, Citadellparken, en dag på stranden, sene kvelder med tapas, falaffel på hjørnet eller en øl på et hyggelig utested. Og solen fortsatte å skinne helt til vi dro hjem med Norwegians Edvard Grieg.

Der ventet to medelever på oss med bil og Skjebergbuss, som fraktet oss tilbake til lille Skjeberg og husmor Berits etterlengtede norske middag. I tillegg til å ha fått faglig lærdom og inspirasjon har vi lært å mestre togtabeller og metrokart i en storby, vi har klart å bestille mat på spansk og har hatt kulinariske opplevelser. Ingen ar gått alene om natten, og vi har passet på hverandres vesker. (Barcelona er kjent for frekke lommetyver.)
Livet går seg til om man tar det med ro og kan improvisere om det trengs. Og det helt spesielle med turen er at alt ville seg så vel!
Godt å være hjemme igjen!

Se flere bilder fra Barcelona her