Emmely Johannesen har deltatt på temafaget Beatpoesi i høst, og har fått en lidenskap for den amerikanske forfatteren Jack Kerouac. Kerouac (1922-69) er mannen bak beatpoetenes «bibel», On the Road, en roman som ble utgitt i 1957.

I redaksjonen
Etter en litt ruskete morgentur til Oslo, ble Emmely og musikkgruppas Simen Torgersrud godt mottatt i NRK av radiojournalist Marianne Furuvoll, kjent fra Barne-TV og Newton.
– Vi fikk se hele redaksjonen, og ble vist rundt der de lager programmet. Det var spesielt interessant for meg som går på Radio og TV-journalistikk, sier Emmely, og forteller videre at hun ble før intervjuet ble briefet i spørsmål om hva hun likte best ved beatpoesi, hvorfor hun valgte temafaget, om hun hadde lært mye, og om hun var forelsket i noen av beatpoetene.
– Jeg er ikke akkurat det, da. Men de var pene menn…

Viktig i vår tid
Selv om alle de opprinnelige beatpoetene nå er døde, og de fleste verkene har feiret 50-årsjubileum og vel så det, mener Emmely tekstene fremdeles har noe å si oss.
– Selvfølgelig, har de det. Beatlitteraturen handler om opprør og at vi har en fri vilje, og at vi kan si det vi vil og det vi føler. Det er like viktig i dag, avslutter Emmely, som for tiden har Kerouacs On the Road som favorittbok.