Det har vært en spennende høst for fotoelevene. Oppgavene har vært mange og varierte og elevene har fått prøve seg i nesten alle typer sjangere. Vi har sett mange talenter blomstre på ulikt vis og i forbindelse med ulike prosjekter og oppgaver.

Hanna Håkstad er fantastisk på fashion og makeup-foto

Alle fotosjangere
Vi har vært innom naturfoto, portrett, stock photo, fashion, street photo, konsertfoto, halloween, kunst og iscenesatt foto. Vi har lært det vi trenger med tanke på kamerainnstillinger, studiofotografering, komposisjon og visuell kommunikasjon.
Et vakkert trekløver av bilder fra fantastiske Siri Holst Sverresvold

Tradisjonsrik kalender
Vi har også laget kalender som vi har solgt til inntekt for sjømannskirken. Det er viktig å gjøre noe for andre. Det er ekstra hyggelig å gjøre noe for Sjømannskirken i New York, siden vi får ha utstilling i galleriet deres når vi er i New York til våren. Pengene fra oss kommer nok godt med i det gode arbeidet de gjør.
Oslo i solnedgang av Nathan Fristad

Turer og lærdom
Vi har vært på mange turer i høst. Vi har bl a vært på Hvaler og hatt workshop i naturfoto. Der fikk vi også være med å merke fugl og skjønne litt mer av kamerainnstillingene. Vi har vært i Oslo og besøkt Bilder Nordic fotoskole og jobbet med street photo i gatene. Vi har også vært i Sverige i bilkirkegården og fotografert de fantastiske bilene som står der i skogen og venter på at naturen skal knekke dem helt. Det har med andre ord vært en fantastisk inspirerende høst for oss på fotolinja.
Å få være med på å ringmerke fugl er en opplevelse vi vil huske lenge.

Instagram
Elevene har fått prøve seg på å skape meningsfylt innhold på fotolinja sin egen Instagramprofil. Både med stories og annen publisering. Elevene har både fått og tatt ansvar, som de har håndtert på en glitrende måte. Noen har nok lettere for å ta på seg ansvar enn andre, men slik er det jo alltid her i livet.
Ute i naturen på Hvaler for å fange fantastiske øyeblikk

Utstilling
Etter jul blir det utstilling av de beste bildene våre i stort format. Da får hver elev stille ut et bilde på 70x100cm i Fredrikstad Kinos foaje. Det blir en stor opplevelse for oss. Da kommer hele skolen og serpå og vi har høytidelig åpning. Det blir gøy!
Kanskje dette fantastiske bildet inspirert av Frida Kahlo blir å finne på utstillingen? Foto: Tonje Rønvik

Analogt Foto
Vi skal også jobbe med analogt foto og mørkerom. De som skal søke videre på fotoskoler, skal forberede søknader og portfolio til dette. Og så skal vi på en ekstratur til Göteborg. Det gleder vi oss veldig til. Det blir siste utflukt før vi drar til New York i mars/April.
Vi har samarbeidet om å lage nytt forsidebilde for hjemmesiden til Foto. Veldig artig når mange hjelper til og bidrar!

Vi gleder oss!
Følg oss videre på Instagram!
Les mer om Fotolinja her!