Musikkproduksjon til Berlin!

Tirsdag 19 september reiser elevene på Musikkproduksjon ut på årets første studietur. Vi skal til Berlin – denne herlige og pulserende metropolen som er et eldorado for kunst-, arkitektur- og ikke minst musikkinteresserte.

Fra fjorårets lysfestival i Berlin

Berlin er en utrolig kreativ og bohemaktig by, men den er også politisk korrekt og ganske så konservativ. I denne spennende metropolen står opplevelsene nærmest i kø.

Sykkeltur gjennom Berlin


Tradisjonen tro skal vi ut på sykkeltur, og vi besøker alle de kjente stedene byen kan fremvise. På bildet over ser du Marita, tidligere musikkelev hos oss, ved Brandenburger Tor. Sykkelturen varer i nesten 4 timer og vi besøker Potsdamer Platz, Tv-tårnet på Alexanderplatz, Holocaust-minnesmerket, Bebelplatz, Gendarmenmarkt, Unter den Linden, Riksdagsbygningen, berømte Checkpoint Charlie og mot slutten besøker vi stedet der hvor bunkeren til Hitler lå. På turen har vi med en utrolig dyktig guide, som forteller oss historiene til alle disse betydningsfulle stedene. Lunsjen inntar vi i vakre Tiergarten.

Fellesbilde ved Riksdagen

Konsert i Berlin Philharmonien

Berlin er en by full av liv og den har en helt spesiell atmosfære. Musikkopplevelsene er mange og hvert år besøker vi Berliner Philharmonien. Å få oppleve verdens beste klassiske orkester i et av de beste konserthusene er kraftig kost selv for den mest hardbarka musikkentusiast. I år står bl a Ravel og Debussy på programmet
Berlin Philharmonien finner du rett ved Potsdamer Platz. Konsertsalen er viden kjent for sin gode akustikk og har stått som modell for andre kjente konsertsaler som Sydney Operahaus  og Walt Disney Concert Hall i Los Angeles.

Vi besøker Berlinfilharmonien

East Side Gallery

Mange elever ønsker å oppleve restene av det gamle DDR. Vi stikker innom Trabant museumet og sist men ikke minst besøker vi ‘verdens største utendørs kunstgalleri’ – East Side Gallery. Her finner du den lengste gjenværende delen av Berlinmuren. På østsiden av den 1,3 km lange muren fikk kunstnere fra hele verden uttrykke seg fritt i 1990 og senere i 2000. Galleriet består av 105 bilder. Kanskje det mest kjente er det du ser under – The Kiss – det berømte brødrekysset mellom den sovjetiske statsleder Bresjnev og DDR-lederen Erich Honecker i 1979 .

Det berømte kysset

Følg med på bloggen og Facebook fremover. Vi kommer til å legge ut historier og bilder fra studieturen vår i Berlin!
Har du lyst til å se mer fra Berlin? Videoen under viser stedene vi stopper på sykkelturen.

 
Tekst og foto: Mikkel Schille