Dagen starter som vanlig med frokost kl. 08.30 og rundt 09.15 setter vi kursen for Kalingalinga. Her møtes vi av Mike, en av peerleaderne fra Bauleni og setter oss i bussen. En kort kjøretur senere er vi framme ved Umoyo Day Center som er et dagsenter for foreldreløse og sårbare barn i Kalingalinga.

VIKTIG JOBB: Søster Dominique forteller at barnehjemmet tar seg av foreldreløse og sårbare barn i Lusaka.

Søster Dominique forteller oss at barnhjemmet huser 96 unger i alderen 4-7 år. Alle barna er i en utsatt situasjon, foreldreløse og med en svært vanskelig hverdag, timene på dagsenteret er derfor et stort lyspunkt for dem.
De viser en enorm glede over å få besøk og muligheten til å leke med oss. Etter en liten runde med masse håndhilsing og energizers (sangleker) for ungene, fortsetter vi ut mot enda et barnehjem.
Først stopper vi på en matbutikk sånn at folk får handlet seg lunsj, før vi fyker langs motorveien inn i et område som heter Chongwe. Etter en times tid på veien er vi framme ved et sted som heter My Fathers House, som nok best kan beskrives som en litt fattigere versjon av SOS Barnebyer.
Her bor det totalt 64 unger fordelt på 8 hus, noe som betyr 8 unger per bolig. 4 gutter og 4 jenter bor under samme tak.
Akkurat når vi kommer fram er ungene på skolen, så i mellomtiden introduserer sjefen for barnehjemmet seg, og forteller at stedet ble grunnlagt i 2002. Kelvin forteller at dette er fjerde eller femte gang de har besøkt dette barnehjemmet og gjennom hans prosjekt, Africa On The Ball, har bidratt med både mat og «water basins» som først og fremst hjelper med å forebygge kolera.
GAVER: Sveinung overrekker trøyene som er samlet inn hjemme i Norge til lederen ved barnehjemmet. Det var svært populært, da de aldri hadde spilt fotball i egne drakter tidligere.

Sveinung forteller litt om årets klasse og overrekker noen fotballtrøyer vi har tatt med oss fra Norge. Så får vi en omvisning på området som virker ganske idyllisk.
Boligene som huser ungdommene, minner aller mest om en liten hybel, og her er både felles kjøkken og stue, i tillegg til bad og toalett.
Utenfor boligene er det små stråhytter som brukes til tradisjonell matlagning, siden de fortsatt lager mye mat over åpen ild. Så trasker vi videre til en innhegning som huser høns. Den er tom akkurat nå, men vanligvis er det masse fjærkre her, som barnehjemmet selger videre til slakteri og tjener litt penger på den måten.
Stedets vakthund, en søt liten terrier, følger etter oss og blant noen steinblokker begynner den ivrig å jakte på firfisler. Til slutt får den tak i en, men den spreller kraftig og blir slengt i retning Kasper som skvetter til.
Etter en liten pause skal vi spille fotballkamp mot guttene fra barnehjemmet og den lokale skolen. I motsetning til gårsdagens slakt, er disse ungdommene langt mer på vårt nivå. Brøttums Berbatov fikser 1-0 etter en aldeles utsøkt tofotsdragning og fortsetter med det sin fine form her i Afrika.
NÆRE PÅ: Det er mye store sjanser til Skjeberg, og her er det bare en god klarering som avverger scoring.

Samme mann gjør et glitrende forarbeid i forkant av 2-0, og etter litt rot fra motstanderens keeper, får Benjamin tuppet ballen over streken.
Like etter får hjemmelaget sjansen til å redusere, men spissen bommer utrolig nok på åpent mål. Dermed går de tilreisende fra Skjeberg til pause med tomålsledelse.
Litt ut i 2.omgang legger peerleader Gracious på til 3-0 på et fint frispark. Mot slutten blir det derimot spenning. Kasper, som virker litt preget av møtet med firfislen tidligere, må gi tapt både en og to ganger.
Det harde kampprogrammet til Skjeberg fremgår tydelig de siste 10 minuttene, og mange løper rundt på ren vilje på slutten.
Etter hvert sniker det seg inn en følelse av at dommeren har fått beskjed om å ikke blåse av kampen før hjemmelaget har sikret utligning, men bortelaget rir i land en knepen 3-2 seier, etter noe som virker som en særdeles lang 20-minutters omgang.
De fleste er ganske slitne på bussturen hjem, og ser frem til å hoppe i bassenget.
LAGBILDE: Det er Skjeberg som stikker av med seieren etter en fin kamp med masse sjanser. Gutta fra barnehjemmet hadde gledet seg til kampen i mange uker og var også fornøyde.

På kvelden drar gjengen ut og spiser, mens de ser Champions League. Manchester City går rett i strupen på Liverpool og tar tidlig ledelsen, men de røde fra Merseyside har tydelig blitt inspirert av Uniteds snuoperasjon mot samme lag i helga. Liverpool vinner til slutt 2-1.
Den største jubelen kommer derimot når Roma klarer kunststykket å slå ut Barcelona på bortemålsregel, takket være en råsterk 3-0 triumf. God og mett drar vi tilbake til hotellet og tar kvelden.
AV DANIEL FLØAN