Elevene på Sport ble tatt godt i mot i Dagbladet av omviser Eirik Lindahl. Han viste elevene rundt i lokalene, som ligger innerst i vika like ved Operaen. Mange ledige plasser og tomme kontorstoler vitnet om at det er harde tider i mediebransjen, men Sportsredaksjonen til Dagbladet forsikret likevel om at det er alltid jobber til de som virkelig vil bli sportsjournalister.

 – Jeg fikk min første jobb i Dagbladet ved å være sommervikar i sportsredaksjonen. På den tiden studerte jeg i Brighton i England og jobbet i Dagbladet to somre på rad. Senere har jeg vært engasjert i en rekke vikariater i avisen. Akkurat nå er jeg inne i mitt tiende vikariat, så fast jobb har jeg ikke – selv om det føles som det, fortalte Pål Marius.
Etter et spennende foredrag med tre av Dagbladets sportsjournalister til stede, gikk turen videre til Aftenpostens lokaler. I tiende etasje i det gamle Postgirobygget fikk elevene høre et kort, men innholdsrikt foredrag fra Per Kristian Haugen, en respektert og anerkjent journalist i Aftenposten som har jobbet mye opp i mot Afrika og utenriksjournalistikk.

Haugen delte noen av sine erfaringer som journalist i Afrika, noe som er nyttig å ha med på veien for sportelevene som rett etter påske legger ut på en tre uker lang reise til Zambia.
Sportelevene fikk også treffe sportsjournalist i Aftenposten, Erlend Nesje, som fortalte om sine erfaringer fra OL i Vancouver der han blant annet dekket ishockey, curling, skøyter og kunstløp.