Linjen «Frivillig arbeid og mental styrke» vil på vårparten reise til Zambia der vi skal besøke og bidra på skoler for fattige og foreldreløse barn. Vi vil også oppleve den afrikanske kulturen gjennom sang og musikk, kunsthåndverk, landsbyliv, natur –og dyreliv.
Skjeberg Folkehøyskole har bidratt til å bygge og starte opp Skjeberg BUSA Youth Development Center. Vi skal besøke denne skolen som ligger i en fattig bydel i hovedstaden Lusaka, og er for barn som ellers ikke hadde hatt råd til å gå på skole.

Skjeberg-BUSA skole: Bildet er fra innsiden av et klasserom på skolen for vanskeligstilte barn som Skjeberg Folkehøyskole har vært med å bygge opp.

 
I forkant av turen vil vi drive litt innsamling, slik at vi kan hjelpe til med materiell og annet de har bruk for. Under oppholdet skal vi være med på workshops med jevnaldrende ungdommer, vi vil lære noen tradisjonelle barneleker og leke med barna, og vi skal hjelpe til med enkel undervisning og informasjonsarbeid. Andre skoler i området, har bruk for kladdebøker og maismel, noe vi kan bidra med for en billig penge og levere direkte på skolene.
Skolebesøk: Her er Skjebergelever på besøk på en skole som heter Mama Stella -elevene ble meget populære!

På skolen: I Zambia er det ingen rett, men et privilegium å få gå på skole, så disse barna er glade for å sitte på skolebenken!

 
Vi skal i tillegg besøke markeder med mye godt håndlagd materiale, som skulpturer, malerier, saronger, spill og pyntegjenstander. Vi opplever sang og dans, gospel og djembetrommer, og mange ivrige og nysgjerrige barn som vil leke med oss. Vi skal besøke SOS Barnebyer og en tradisjonell afrikansk landsby der de har husdyr og lever av det de dyrker selv.
Lokalmiljøet: Bildet er tatt i boligstrøket der Skjeberg-BUSA-skolen ligger. Nysgjerrige barn ønsker oss velkomne til Zambia <3

Sang og dans: Sang, dans og djembetrommer hører med når man besøker Zambia. Folk i alle aldre er med! Her fra en landsby nær Livingstone.

 
Mot slutten av oppholdet reiser vi til Livingstone sør i Zambia for å oppleve et av verdens mektigste fossefall, Victoria Falls. En frodig jungel omringer fossen, et hjem for hundrevis av apekatter som ikke skyr besøkende.
Så tar vi turen over til nabolandet Botswana, der vi reiser på safari i Chobe National Park –her er det garantert en masse elefanter å se! Samt sjiraffer, aper, bøfler, antiloper, flodhester og krokodiller. Guidene er også flinke til å lokalisere hvor løvene holder til, de følger løvespor og tar oss gjerne med på løvejakt i solnedgangen! Eller soloppgangen neste morgen. Dette er tidspunkt da er mest sannsynlig å treffe på disse majestetiske kattedyrene. Vi skal både til lands og vanns under safarien, og vi overnatter ute i nasjonalparken.
Hallo elefant!: Mot slutten av oppholdet reiser vi over til Botswana på safari! Vi skal både til lands og til vanns. Her blir det nærkontakt med en masse forskjellige afrikanske dyr.

 
Tidligere Skjebergelever har følgende å si om møte med zambiere:
”Det er så imponerende å se hvor mye de klarer å få ut av så lite”.
”Det skal så lite til for å glede barna her, der har vi noe å lære.”
”Jeg forstår ikke hvordan de kan være så glade og smile hele tiden! De må ha forstått noe som vi ikke har forstått.”
”Det er så stort samhold og så mye omsorg blant folk her. De er mye flinkere til å ta vare på hverandre enn det vi er i Norge.”
[envira-gallery id=»4259″]