For den som søker utfordringer, spennende inntrykk og nye muligheter, er New York City stedet å være. Byen, som lenge har vært et sentrum for kunstnere fra hele verden er spekket med spennende museer, gallerier, kunstskoler og andre arenaer der kunstnere møtes.
Fagfeltet BOK vil blant annet besøke skolen og museet ved presisjetunge International Center of Photography som ble grunnlagt av fotografen Cornell Capa.

Museum of Modern Art som nylig ble bygget om, fremstår idag i helt ny drakt og avdeling for fotografi, samt hovedutstillingen vil være en naturlig del av programmet.
Mindre fotogallerier der både historiske bilder og samtidsfotografier er representert er å finne så og si på hvert gatehjørne.

Bydelene
Skjeberg elevene vil i løpet av studieturen besøke ulike nabolag i Manhattan, som Lower East Side, Tribeca og Chinatown. Harlem og ulike deler av Brooklyn, som legendariske Coney Island vil bli gjenstand for forhåndsresarch og fotooppgaver.

Noe av det som gjør New York spesiellt unik er at millioner av mennesker med ulik kulturell bakgrunn lever sammen på et begrenset geografisk område; det skaper et mangfold av en størrelsesorden som vi finner få andre steder i verden.

Inspirasjon
New York City er et sted man kan hente inspirasjon uavhengig av hvilke interesser man har. Stemningen i gatene, menneskene, luktene og lydene forteller om en pulserende millionby, men om man finner veien til en liten sidegate eller til hjertet av Central Park, kan man finne ro, og faktisk undres over at det virkelig er i New York man befinner seg.

Planleggingen
Undertegnede har selv bodd flere år i New York, og jeg gleder meg over muligheten til å ta med meg elever dit. Det er spennende og utfordrende å sette sammen et program som skal innfri både på det faglige og det sosiale plan, valgmulighetene er så mange, og det er så mye å oppleve. Det skal til tross for et fullspekket faglig opplegg være rom for late vårkvelder i Central Park og rockekonserter av det slaget du bare kan oppleve i New York.

Inntrykkene blir mange og intense, vi skal jo til byen som aldri sover, men når kvelden kommer er det de små historiene som åpenbarer seg rundt et hvert gatehjørne vi vil tenke på, og som kanskje sitter festet i kameraet.