På Linja Medieproduksjon vil du lære deg alt som er rundt podkast og produksjon av disse sendingene. Skjeberg Folkehøyskole har i flere år tilbudt elevene å lage sin egen podkast. Skolen har et topp lydstudio og flere mindre studio hvor det i løpet av skoleåret produseres podkaster på løpende bånd. Neste skoleår skal vi også se på mulighetene å arrangere Live podkast foran levende publikum. Det er muligens hardcore-varianten av et slikt opptaksprogram men ingen må, men alle kan – det er opp til deg og gruppen din.
Dette skoleåret har vært preget av sportspodkaster og det er spesielt to grupperinger som har kjempet om lytterne. Det er gjengen bak gruppa «Stang UT» og gutta bak podkasten «Benkevarmerene». Disse to gjengene har vært i studio seint og tidlig mandag til søndag. De har hatt gjester i studio og hatt gjestedeltakere fra bl.a «Heia Fotball» på direkten.
Det betyr at her er det bare fantasien som setter grenser for hvordan man velger å bygge opp sendingen. Litt av fokuset vi legger opp til på linjen Medieproduksjon er å skille seg ut fra mengden. Stadig vekk stiller vi oss spørsmålet: Hva er det som gjør at lytteren vil høre akkurat på denne podkasten. Hva er det som gjør at denne skiller seg ut?. Det er ikke så lett men vi skal øve og øve, komme med tilbakemeldinger og ta kritikk. Målet er å bli så bra man kan.
Jinglekurs og lydredigeringskurs følger også med slik at helhetsinntrykket blir så bra som mulig.
Vi skal også delta på podkastkonkurranse i regi av NRK- Vil du vite mer om dette? Ta kontakt!
Høres dette kult ut?? Søk da vel!!
Velkommen som søker på Medieproduksjon.