Klikk her for å se flere bilder fra studieturen til New York:

Vi bodde i en del av Brooklyn som ennå ikke er oppdaget av turistene. East Bushwick ligger bare femten minutter med subwayen fra Union Square.
Området preges av lastestasjoner for trailere, kaffebarer og kunstgallerier. Overalt kan man se store street art pieces. Studenter og kunstnere preger gatebildet.

Fra cruise til limmo
Elevene på Bilde og kommunikasjon er en stor gjeng som vet å ha det gøy sammen.
– Den første dagen i New York deltok vi på et cruice rundt Manhattan, forteller Amalie Austerheim. Det var 33 varmegrader og læreren kjøpte solkrem med factor 60 til oss. Etter cruiset leide vi to limosiner som kjørte oss til B&H, New Yorks største fotobutikk. Vi lo selvsagt hele veien, avslutter Amalie.

Fra Moma til Colombia University
I løpet av ukene i New York besøkte gruppen Museum of Modern Art, Guggenheim Art Museum, Witney Museum of American Art, International Center of Photography,
Metropolitan Museum of Art og American Museum of Natural History.

Etter en lang gåtur gjennom Riverside Park endte vi opp på 120 gate ved Colombia University. Der traff vi en professor som viste oss rundt. Etterpå gikk vi til The Cathedral St. Johns the Divine. Vi satt lenge å hørte på koret synge i den enorme katedralen.

Film i New York
Ingenting kan sammenlignes med det å se gode filmer i The Big Apple. Angelica Film Center som ligger på Houston street, får besøk fra Skjeberg Folkehøyskole hvert år.

-Vi så to gode dokumentarfilmer, forteller Solvor Snoen. Den nye filmen om The Doors og «Exit trough the giftstore» av street art kunstneren Banksy. Filmene inspirerte oss og la grunnlag for diskusjon.
Vi så også Oscar vinneren «The secret in their eyes», men jeg sovnet tidlig i filmen, avslutter Solvor.

Moro på rommet
Studieturen har vært intens og opplevelsesrik og elevene på Bilde og kommunikasjon har blitt enda bedre kjent med hverandre.

-Vi jentene hadde et digert rom med utgang til bakhagen. Guttene som sov på en lite rom kom ofte på besøk og vi hadde mye moro, sier Kamilla Borrebæk.
Stedet vi bodde på passet perfekt for ungdom på tur. Det var kul design, store rom og moderne og romslige fellesarealer.

Uforglemmelig
Fotoelevene reiste med subwayen til Harlem, The Bronx, Coney Island, Queens og mange andre steder. Fra The Empire State Buliding kunne de se alle bydelene og langt utover New Jersey.

Studieturen ble en fantastisk avslutning på skoleåret og et spark bak til resten av livet. Den vil aldri glemmes.