Hanna Levin, Andrea Johansen og Isabel Rodriguez på Buda-høyden med utsikt over byen.
Hanna Levin, Andrea Johansen og Isabel Rodriguez på Buda-høyden med utsikt over byen.

I dag har vi vært på egenhånd i Budapest. Vi skulle utvide horisonten og utforske kulturen i Ungarn. Her i landet, og da spesielt hovedstaden Budapest kan man gjøre det meste. Som en typisk turist kan du sjekke ut de kjente og gamle monumentene, shoppingmulighetene er mange og i tillegg er Ungarn kjent for den gode suppen ”Gulasj”.
Vi delte seg opp i tre grupper og dro forskjellige steder.Den ene gruppen med Isabel Rodriguez, Hanna Levin og Andrea D. Johansen tok seg turen til nasjonalgalleriet og fikk se den fantastiske utsikten over byen.
 
Galleriet ligger på borghøyden hvor du også kan se den flotte borgen. Budapest er delt opp i to deler, Buda og Pest. De to bydelene er delt opp av elven Donau. En ting vi har fått kjenne på er språkbarrieren. Likevel har vi slått til og fått et lynkurs av en taxisjåfør. Så i dag lærte vi å si hei og hade. Det rare er at språket er forskjellig om du snakker til en ung eller gammel person. Skal du si hei/hade til en ung person sier du szia og uttales som see ya på engelsk.
Turen gikk også innom den berømte New York Café hvor vi smakte på den beste sjokoladekaken vi noen gang har smakt……   Kafèen sto til forventningene med utrolige vegg- og tak-malerier og live musikk. Jentene oppsummerer dagen med at den har vært interessant og lærerik.
Erlend Rimer fristes av sjokolade.
Erlend Rimer fristes av sjokolade.

Den andre gruppen har sjekket ut shoppingmuligheten og litt skjønnhetspleie. Jentene Kristin Erlandsen, Frida Sundberg, Victoria Aakvik og Marie Myrstad har i dag vært på det store senteret West End og prøvd ut fiskespa og manikyr. De har også sett i forskjellige butikker som ikke finnes i Norge.
Døde hudceller er snadder for spa-fisken.
Døde hudceller er snadder for spa-fisken.

 
julelys
Budapest forbereder seg på juleinnrykk.

 
juleforberedelser
Julekuler, pynt og fnask i alle varianter over alt.

Den tredje gruppa har utforsket julemarkedet i Budapest. Erlend Rimer og Amanda Berntsen tok seg en tur til Vaci Utca og så på alt det går an å kjøpe i gatebodene. Utvalget var stort av godteri, kaker og mat, men også suvenirer og hjemmestrikkede klesplagg.