I dag var vi invitert av «Life Skills Development Foundation» i Garden community i Lusaka. Her fikk vi fikk en liten omvisning av området og besøkte en lokal frisør. Vi var også innom en skole. Etter omvisningen var det klart for kamp.

Jeff Malanga (t.h) var idrettsfrivillig ved Skjeberg Folkehøyskole 2006-2007. Her sammen med Sveinung Finden som den gang var hovedlærer på SPORT.

Dagen startet med at hele klassen samlet seg i et konferanserom på hotellet, og vi fikk møte de som skulle vise oss rundt i garden community. De kom fra «Life Skills Development Foundation». Jeff Malanga, en tidligere Skjeberg elev, har startet denne for ikke lenge siden. Organisasjonen går i hovedsak ut på å lære jenter «Life skills» og «Empowerment» gjennom fotball.

Frisør oppkalt etter den engelske fotballklubben Arsenal

Telebutikk oppkalt etter Juventusspilleren Paulo Dybala

Det var veldig tydelig at fotball er viktig for de som bor i Garden. Med flere butikker som var kalt opp etter enten fotballklubber eller spillere. Vi ble også fortalt at de aller fleste barna spiller fotball, og ofte av forskjellige grunner, noen for karriere og andre for å bare ha noe å gjøre eller for å være med venner.

Frisøren vi var på besøk hos var et produkt av organisasjonen til Jeff. Frisøren lå på hjørnet av en gate der det var ganske mye støy, og det var klart mangel på utstyr der.

Frisør Lilly demonstrerer litt frisørabeid på sin egen datter. Lilly får støtte gjennom «Life Skills».

Bilmekanikere som jobber rett utenforfrisøren vi var på besøk hos.

Etter vi hadde vært hos frisøren besøkte vi en skole som lå rett ved banen vi skulle spille på. Det var ikke så veldig mange elever der grunnet ferie, men det var fortsatt noen der som hadde prøver for å kunne holde på kunnskapen de har lært og vise at de kunne det de skal.

På skolen møtte vi overlæreren som også hadde vært med på å grunnlegge skolen i 2003, han viste oss frem til en bygning der han fortalte oss litt om skolen. Etter han var ferdig hadde vi noen «Energizers» fro å få opp energien etter omvisningen av Garden og få opp energien litt før kamp.

Kampen gikk på Kampala ground, Kampala betyr skallet mann og det var tydelig at det var en grunn til at banen hadde fått dette navnet, det var veldig lite gress her og det gresset som var på banen var helt i kanten.

Det var en veldig jevn kamp der begge lag hadde sjanser til å score mye mål, men det ble bare ett mål til slutt, og kampen endte til slutt 1-0 til Garden United.

Etter kampen ble det tatt lagbilde, med begge lagene samlet, og på grunn av punktering av buss lekte vi med ungene i Garden frem til Bussjåføren fikk fikset punkteringen, og hentet oss

Det ble tidlig hjem i dag og folk valgte da enten å bruke tiden ved bassenget eller på rommene sine for å slappe av og lade batteriene til i morgen. Til middag ble det servert en god burger med fries og salat.

Denne bloggen er laget av Kasper Ingebretsen. Bilder av Vlad Pop og Emil Iversen.