De lykkeligste minnene jeg har

Vi spurte Johnathan om han ville dele sine erfaringer fra Skjeberg Folkehøyskole. Han sendte oss noen fine refleksjoner. 

Jeg har aldri vært en sånn person som visste akkurat hva jeg skulle med livet mitt, eller hatt de klare måla som jeg så veldig mange av de rundt meg hadde.

Mafiahelgen fra Johnathan sitt år. Her er det dresset opp som mafiabosser.

Så når jeg dro og besøkte en venn av meg som gikk på Skjeberg Folkehøyskole i november 2017, så skjønte jeg fort at dette var et sted jeg ville dra til.

«Når jeg ser tilbake på det så dro jeg på folkehøyskole for meg selv, kanskje av litt egoistisk grunner, jeg så en mulighet for å komme meg vekk et år, og puste litt.»

Det jeg ikke skjønte da var at mitt år på Skjeberg skulle bli mye mer intens en jeg noen gang hadde sett for meg, og da mener jeg ikke intens på en negativ måte, men intens på den måten at jeg hadde akkurat fått meg nytt pass, identitet og et nytt samfunn som jeg skulle leve i, og det samfunnet var Skjeberg.

Elevkvelder er alltid en opplevelse både for elevene som holder elevkvelden og for publikum.

Jeg har aldri vært en spesielt politisk interessert person, og det er jeg vel heller ikke den dag i dag. Så fort jeg starta på Skjeberg og begynte å delta i skolepolitikken der, så ble jeg helt oppslukt i det.

Når vi valgte elevrådsrepresentanter på linjene, bestemte jeg meg for at det var noe jeg ville være med på. Egentlig skjønte jeg ikke hva det var jeg meldte meg opp til.

Det jeg ser nå, er at det var det jeg brant for. Det var det jeg fikk mest glede ut av i løpet av skoleåret. Jeg setter så utrolig pris på den tida jeg fikk være elevrådspresident, for jeg følte virkelig at jeg gjorde en forskjell.

Elevrådsarbeidet gav mye, og her er gjengen Johnathan var leder for.

For meg så var året mitt på Skjeberg et utviklingssår. Etter å ha vært i arbeid i nesten to år, ser jeg hvor mye jeg egentlig fikk fra det året. I dag jobber jeg som leder for et team. De erfaringene jeg fikk fra Skjeberg, gjorde at jeg virkelig skjønner hva det vil si å jobbe for noe større.

Det jeg vil si til den som leser dette, og lurer på om Skjeberg er det rette valget for deg, er det at de vennene jeg fikk er virkelig noen av de mest fantastiske menneskene jeg noen gang har fått æren av å møte. Minnene og erfaringene jeg sitter igjen med er noen av de mest lykkelige og elskede jeg har, og jeg ville aldri byttet de ut med noe.

Full konsentrasjon under filminnspilling.