I dag har elevene på Skjeberg Folkehøyskole vært i Oslo og demonstrert foran stortinget. Sammen med 4000 andre folkehøgskoleelever fra over 30 skoler har de vært med på å prege dagen i Oslo. Saken er nemlig den viktigste: vi demonstrerer mot kutt i statsbudsjettet til folkehøgskolene.

Alle fortjener et år på folkehøyskole (foto: Nora Arntsen)

Elevene har forberedt seg godt både i helgen og på formiddagen i dag. Det er blitt laget plakater, bannere og annet ”protestmateriell” i anledning dagen. Elevene har selvsagt bestemt sjøl hva de vil skrive på både bannere og plakater. Det er jo da det er morsomst og gir best resultat.
Ikke alle var opptatt med det samme under demonstrasjonen (Foto: Vegard Mostraum Hovind)

I tillegg har en dansegruppe fra Follo folkehøgskole vært på besøk og lært oss flashmob-dansen som ble fremført i demonstrasjonen i dag.
Skjebergelevene intervjuer politikere som om de aldri har gjort annet (Foto: Nora Arntsen og Lene Dyrkorn)

Når en slik sak som dette kommer opp ser vi ekstra tydelig hva som er så unikt med skoleslaget vårt. Vi kan snu på femøringen og ta tak i viktige og betydningsfulle ting – slik denne saken er.
Og viktigst av alt for oss: alle skal ha råd til et år på Skjeberg Folkehøyskole.
Takk til lærere og ledere som står på for elevene, takk til kjøkkenet som lager wraps på samlebånd til alle og takk til alle elevene som er med på å gjøre Skjeberg Folkehøyskole til en levende skole.

Flere bilder kommer på Instagram og Facebook.