Det gått vel en måned siden skolen  avsluttet årskullet 21/22. I løpet av sommeren holdes det «reunion» for tidligere elever som feirer at det er 50 år siden de gikk på folkehøyskole Skjeberg Folkehøyskole. Personale på skolen syntes det er hyggelig å se igjen «gamle» elever. Det er også moro å høre hvordan det går med elevene våre, etter endt folkehøyskoleår. To av elevene fra 3 år tilbake, Emilia Hanseth og Siri Karlsen, valgte å studere ved KMD (Bachelorstudiet i design ved UIBs Fakultet for Kunst, Musikk og Design) Det er stor konkurranse om disse studieplassene. Siri og Emilia brukte tid og muligheter på Skjeberg FHS til å jobbe med portofolio og besvarelse av opptaksprøve. Det er et nåløye å komme gjennom opptaket , og en stor bragd av begge elevene å utforme hver sin bok med eget konsept på sin avgangsutstilling. Begge jobber med aquarell, og det er meningsfylt å se hvordan bøkene tar opp tema som ble jobbet med i den tiden de gikk på Skjeberg FHS.

Siri og Emilia viser arbeidslokalene og riso-printeren på KMD i Bergen

Siri har produsert sin bok trykket i flere eksemplarer. Hun huskes hos oss som en som tar vare på naturen  og menneskene rundt seg. Hennes positive livsgnist lyser ut av boken og fargene og den fantasifulle fortellingen gir energi og livsglede. Denne boken vil påvirke barn og voksne til å verne og respektere naturen.

Siri sin bok «Tareskogen»

Emilia er tydelig inspirert av Grafisk Design linjen sin fokus på Japan, Wabi Sabi og aquarell. Målet med hennes bok er «å oppmuntre til egen refleksjon rundt selvmedfølelse ved å øve på takknemlighet for det uperfekte og flytende. Samtidig tar den i bruk naturens stressreduserende effekter som kan gi en bedre opplevelse og følelse av ro.»  Kløkt og helhet  preger Emila´s arbeider. Iakttagelsesevne og nysgjerrighet gjør henne til en lovende illustratør. Som Siri er hun en reflektert og dedikert illustratør.

Emilias bok«Det fine vi har»

 

Detaljer fra Emilias bachelorutstilling; en nydelig liten bok laget av bark og aquarellpapir, som henger fra kvister og grener sammen med aquarell-illustrasjoner.

Det er meningsfylt og gledelig å se tidligere studenter «flyte videre» på erfaringer de har for året på Skjeberg Folkehøyskole. Evne til refleksjon og selvstendig arbeide er viktig for å komme videre innen faget, både i opptaksprøveprosesser og i arbeid som visuell kommunikatør.

Emilia sin utstilling med skisser og illustrasjoner til boken «Det fine vi har» Legg også merke til den Japansk inspirerte «valmue-lampen» over dem, som Emilia har laget.

Vi gleder oss til å få besøk av disse to illustratørene på skolen kommende semester, og ønsker begge to lykke til i sin utvikling som visuelle kommunikatører.