August Jeppestøl gikk Grafisk Design på Skjeberg folkehøyskole i 2020/21. Et av årene i historien hvor man i en periode ikke kunne krysse kommunegrenser. Han forteller litt om året sitt på skolen.

 «Jeg koste meg veldig mye på Skjeberg. Det dannes et helt unikt samhold på folkehøyskoler, noe som egentlig ikke kan sammenlignes med noe annet. Fellesskapet på skolen var kjempefint! Etter som tiden gikk ble man kjent med så mange nye mennesker, på tvers av linjene også.»

Sammen om selfie 🙂


Covid-19 har satt preg på samfunnet i lang tid nå. Og dette skoleåret var året  der Norge stengte. I en periode kunne vi ikke reise ut av kommunen. August er likevel positiv om sin opplevelse. «Da vi hadde vært på skolen en stund, føltes det også som at korona bare ikke fantes. Hele skolen var på en måte bare én stor kohort. Dette var mulig ved hjelp av skolens fellesarealer som alle på skolen har tilgang til døgnet rundt. Så om vi hadde lyst til å se på film klokka tre på natta var det ingenting som stoppet oss.»

Arbeid og gjennomføring av elevkvelder er noe av det som er med å skape samhold og utfordrer deg litt ut av komfortsonen. Her er bilde fra en av August sine opptredener.


Vi som jobber på Skjeberg Folkehøyskole er opptatt av elevene. Det er på grunn av elevene vi er her. Da er det veldig hyggelig å høre det August si; «Jeg vil si at en stor del av opplevelsen på Skjeberg folkehøyskole var lærerne. Lærerne er til stede, og da må de jo være artige mennesker! De gjør at du føler deg trygg og finner alltid på noe gøy å gjøre sammen med elevene. Jeg ble god venn med alle lærerne og de andre ansatte. Faglig er skolen veldig kompetent. Lærerne er eksperter innenfor sitt fag og har alltid et svar på det du lurer på. Skolen arrangerer også morsomme aktiviteter og turer med hele skolen. Dette er opplevelser jeg vil si bare kan oppleves på folkehøyskole.»

I dag studerer August Grafisk design på NTNU.


«Kort oppsummert var folkehøyskoleopplevelsen på Skjeberg noe jeg aldri kommer til å glemme og jeg vil anbefale ALLE å ta et år på en folkehøyskole. Jeg lærte mye om grafisk design og fikk meg kjempegode venner. Det viktigste jeg lærte var å være en del av et fellesskap og om å være et menneske.» avslutter August. Han studerer nå Grafisk design ved NTNU og har vært gjesteforeleser hos oss i år.

«Effort». August har laget en plakat som skal representere han selv.


Kunne du tenke deg å bli elev på Skjeberg? Trykk her så kommer du rett til søknadsskjema.