Det handler om å gripe mulighetene

Kristel var eneste jente i flokken på Sportsjournalistikk og idrett. Vi spurte henne om hun ville dele sin opplevelse av skoleåret. At hun var eneste jente på linjen kan ikke ha vært det viktigste, for det nevner hun ikke med et ord. Hun forteller mye annet fint vi ønsker å dele med deg. 

Jeg valgte sportsjournalistikk og idrett på Skjeberg, fordi jeg hadde bruk for et annerledes år innen jeg gikk i gang med videre studier. Jeg ville et sted der jeg kunne utfordre og videreutvikle meg som fotograf. For meg handlet året om å ta alle mulighetene jeg kunne få. Spesielt innenfor sportsfoto. Jeg fotografere U19 laget til Sarpsborg 08, A-laget til 08, ishockeylaget Sparta Warriors og Holmenkollen skifestival (sistnevnte på eget initiativ).

Året mitt på Skjeberg, var lærerikt. Jeg utviklet meg både faglig og personlig, og jeg lærte mye om meg selv og andre mennesker. Jeg møtte noen fantastiske mennesker, som jeg fremdeles har kontakt med i dag.

Noe av det som gjorde at jeg valgte Skjeberg, var linjeturen til Zambia. Jeg hadde alltid drømt om å reise til Afrika, for å oppleve kulturen og dyr. Vi møtte mange mennesker gjennom BUSA og Africa on the ball, men vi var også på besøk i flere landsbyer og dag institusjoner.

En av stedene jeg husker best er Umoyo day centre, som er for barn som har mistet en eller begge foreldre. Her hjelper de barnene og hjelper dem til å kunne skape et godt liv. Grunnen til at dette stedet utpekte seg spesielt for meg, var at her var det plutselig små barn som var til stede og ikke ungdom/voksne, som vi tidligere og senere møtte. I Zambia fikk jeg også muligheten til å lage intervjuer, noe jeg ikke hadde arbeidet med tidligere på året. Dette var en utfordring jeg likte, dette har gjort meg godt rustet til å kunne intervjue andre i senere tid i forbindelse med studier.

I tillegg var det tid til en liten safaritur, og for meg var det største med denne safarien og få se mitt favorittdyr; løve.»

Skjeberg Folkehøyskole byr på de beste lærere og ansatte, som du kan tenke deg og de står til rådighet uansett hva som skjer. Skjeberg har også et stort spekter med valgfag, både aktive, filosoferende, smakfulle, opplevelsesrike og læringsrike, så det er valgfag for absolutt alle. Dette er noe jeg var glad for, man fikk muligheten til å gå dyrke noe man allerede kjente til, men også lære seg noe helt nytt.

Det jeg savner mest med å gå på Skjeberg er mulighetene. Jeg hadde mange turer og sene kvelder frem og tilbake mellom Skjeberg og Sarpsborg, men det arbeidet jeg la ned, gjorde så jeg fikk bilder publisert på klubbenes hjemmesider og sosiale medier. Og det er ingen bedre følelse enn når første meldingen kommer inn fra en spiller, som spør etter bilder eller når det tikker inn en melding fra medieansvarlig, med spørsmål om man kan fokusere på enkelte spillere til en sak som skal skrives.

 

Det er mulighet til å se noen av sportsbildene fra året på instagram: @kristelsportphoto og inne under høydepunkter (#fhsliv) på @kristelgustumolvig finnes det også mye fra mitt år på folkehøyskolen.