Tidligere elev ved Skjeberg Folkehøyskole, Karoline Knapper, sier hun har veldig mange gode minner fra året, og mener at du ikke vil angre om du tar et år på Skjeberg. 
Hun gikk på Skjeberg 2017/2018. «Storebroren min hadde selv nettopp vært på folkehøyskole, og trodde dette ville være midt i blinken for meg. Sammen med faren min reiste vi ned på «åpen dag». Det var fint å høre elevene selv fortelle om linjene, valgfagene, linjeturene og hverdagen på skolen. Jeg husker jeg observerte hvor sammensveiset elevgruppen virket, og at alle hadde funnet «sin gjeng». Var det faktisk sånn, at man fikk så gode og nære vennskap på folkehøyskole?» forteller hun. Det viste seg at det ble slik for henne også. «I dag er jeg ekstremt glad for at jeg tok året på Skjeberg. På folkehøyskolen følte jeg at jeg fant tilbake til «Karoline», og kunne legge bak meg noen ganske kjipe år. I tillegg var det veldig fint at det som først og fremst betydde noe på skolen, var den jeg var som medmenneske helt uavhengig av prestasjonene mine.»
Karoline gikk på det som i dag er linjen «Media – digital produksjon», som tidligere hadde hovedfokus på radio og podkast. Hun har ikke gått videre med denne interessen når det kommer til valg av utdanning, men har virkelig tatt med seg alt hun lærte av faglærere og medelevene mine. Mange av tingene hun lærte har hun fått bruk for i helt andre sammenhenger i ettertid. For det å stille gode spørsmål, og være genuint interessert i mennesker kan man også få bruk for på andre arenaer enn journalistikk. Planen er å prøve og komme inn på medisinstudiet i Oslo om et år. Utenom skole jobber hun på sykehjem, som både er helt fantastisk og veldig krevende, forteller Karoline.

Karoline i Oslo der hun intervjuer Audun Lysbakken – leder av SV.

«I hverdagen har jeg mye kontakt med alle de fine menneskene jeg ble kjent med på skolen. Jeg fikk virkelig mange gode og nære venner, og det er som klisjéen skal ha det til, «at man får en sofa å sove på i alle landets kriker og kroker». Jeg møtte også han som fortsatt i dag er mitt favorittmenneske i hele verden, og som jeg er veldig glad for at jeg fortsatt kan kalle kjæresten min.»
«Gjengen» på skoleavslutning.

Karoline sitt favorittmenneske i verden – som hun traff på skolen.

Vi lurer på hva hun mener at hun fikk ut av året hos oss. Til det svarer hun; «Året på folkehøyskolen har gjort meg trygg på den jeg er, og at jeg kan få til masse. Jeg har fått venner for livet og en kjempefin kjæreste. Jeg innså også at jeg videre i livet vil jobbe tett på mennesker og at jeg elsker det å komme «tett på» folk, enten det er under et intervju eller med pasienter. Jeg har så utrolig mange gode minner fra mitt år på folkehøyskole. Alt fra linjeturen til Cuba, radiosendinger med gjengen, samtaler med romkameraten til vi sovnet, middager i kantina og favoritt valgfaget «på glattisen»». 
Vi er glade for at Karoline valgte et år på Skjeberg, og hun – med mange flere – opplever egenutvikling og fellesskap som noe av det viktigste i ettertid. Hun avslutter så fint; «Jeg kan ikke si at et år på folkehøyskole garantert vil bli det beste i livet ditt, men jeg tror sannsynligheten for at du vil angre er ekstremt liten.»
Alle elevene samlet i forkant av Zambialøpet – en innsamlingsaksjon til inntekt for en skole i Zambia som Skjeberg Folkehøyskole har vært med på å bygge.