Skjeberg er den første folkehøgskolen i landet som har tatt et så stort journalistisk og teknisk steg som å sende direkte TV-produksjoner på nett. Onsdagens sending blir på 30 minutter og avvikles fra skolens radiostudio etter mal av programmet Dagsnytt 18 som går på NRK. Et grupperom er midlertidig omgjort til kontrollrom for bilderegi. I tillegg til de to programlederne er 14 elever i sving for å få trekamera-produksjonen på lufta.

Elevene imponerer
-Dette er et kjempeflott folkehøgskole-prosjekt som representerer mange av de idealene Skjeberg Folkehøyskole står for, sier hovedlærer Willy-André Martinsen. Vi har alltid vært kjent for å ha faglige ambisjoner samtidig som vi representerer god folkehøgskole-tradisjon. Denne sendingen er et elevprosjekt og det er imponerende å se hvordan de samarbeider og tar ansvar, sier han.

De 16 elevene på fagfeltet har fått litt av en utfordring. I løpet av bare tre dager skal de snekre sammen sendingen og avvikle det hele på lik linje som hvilken som helst annen profesjonell kanal. Årsaken til at fagfeltet kan gjøre dette, er takket være skoleeier Østfold fylkeskommune som har bevilget penger til innkjøp av det tekniske utstyret som skal til for å direkteavvikle programmet. I tillegg disponerer fagfeltet lærere med høy teknisk og journalistisk kompetanse.

Variert innhold
Under onsdagens sending vil elevene presentere et allsidig og variert program. Det blir live-musikk i studio og presentasjon av Charlotte Sørensen som er ansatt som ny rektor ved Skjeberg Folkehøyskole. Selvfølgelig blir det også mange elever i studio som blir intervjuet direkte om alt fra utenlandsturer til ulike elevprosjekter som blir sluttført i disse dager.