Media-eleven, Ylva Storhaug-Paalgard fikk i helgen endelig gjennomført praksisen hun drømte om i forbindelse med avviklingen av årets finale av det populære programmet MGPjr på NRK1.
Praksisavtalen var opprinnelig bestemt for lenge siden, men pga. stadig strengere covid-19-regler ble datoer utsatt og kansellert. Heldigvis for Ylva fikk hun klarsignal om å komme for noen uker siden og i forrige uke var oppmøtestedet selveste Oslo Spektrum.
Varierte oppgaver
TV-sendingen har alltid vært superpopulær og solgt ut både Oslo Spektrum og Telenor Arena. Selv om årets finale gikk uten publikum i salen var det mer enn nok oppgaver for Ylva å ta tak i.
– Jeg jobbet hovedsakelig med catering og som vertskap for crewet som var tilstede i Spektrum, sier Ylva entusiastisk. 
-Andre oppgaver jeg hadde var å bidra med bæring og rigging. Generelt bidra der det var behov. Jeg fikk virkelig et godt innblikk hvordan man produserer en stor TV-sending, det var kjempespennende, avslutter hun.
Det var stort fokus på smittevern under hele oppholdet for Ylva.
For en kommende journaliststudent som sikter seg inn mot en jobb i mediebransjen er det gull verdt å få praksiserfaring i NRK-systemet. Prosjektleder for MGPjr, Eva Rutgerson Bie kan ikke få fullrost Ylva nok.
– Hun var kjempeflink, helt fantastisk også var det veldig hyggelig å se Ylva igjen.
Funfact
En liten funfact i denne sammenhengen er at for fem-seks år siden søkte Ylva seg inn som deltaker for å bli med som finalist. Hun kom helt til siste utvelgelsesrunde og ser tilbake på det som en spennende erfaring. Da er det en fin slutt på den historien at hun fikk være med å bidra til at årets TV-sending ble så vellykket som den ble.
Samarbeider med Skjeberg Folkehøyskole
I 2019 og 2020 har MGPjr-ledelsen lagt leirskolen for finalistene til Skjeberg Folkehøyskole. Under leirskoleuka bor deltakere og NRK-crewet på skolen. Da blir det produsert innhold og spilt inn videoer og felleslåt hos oss. I 2021 ble dette dessverre avlyst pga. av smittefare. Vi satser på at MGPjr-folket returnerer til neste år og at et par praksisplasser blir tilgjengelig for Media-elevene. Vi er i alle fall klare!