Musikkproduksjon har nettopp vært på en 12-dagers drømmetur til Japan. I «The Land Of The Rising Sun» besøkte vi Tokyo, Kyoto, Osaka og Hiroshima

Studietur

Et av høydepunktene i løpet av et år på folkehøyskole er utvilsomt studieturen. På disse turene får vanligvis elevene bøtter og lass med nye impulser. De får lære om fremmede kulturer og ikke minst får de mange spennende kulinariske opplevelser.

Proppfulle av inntrykk

Akkurat det stemmer på en prikk. Etter 12 dager i Japan er vi proppfulle av inntrykk! Turen vår har vært helt magisk og alt har gått prikkfritt!

Tokyo Skytree var noe av det første vi besøkte

Vi har fått kjenne på annerledesheten, vi har sett hvor utrolig flinke japanerne er med hygiene. Gatene og fortauene er så og si helt tomme for søppel. Restauranter serverer mat med råvarer i toppkvalitet og ingen ble (heldigvis) dårlige av maten på turen.

Tokyo

Vi startet 17. april i verden største by – Tokyo. Her var vi i fem dager. Denne metropolen med nærmere 40 millioner mennesker tilbyr et hav av muligheter og vi tok godt for oss.

Vi startet med et besøk på Samurai og Ninja museet i Asakusa.

Etter det besøkte vi det travle Shibuya distriktet, kom oss 450m opp i Tokyo Skytree og vi fikk se flere av byens flotte templer, bl a det vakre Senso-ji tempelet, Tokyos eldtste.

Kyoto

Etter Tokyo gikk ferden videre til den tidligere hovedstaden, Kyoto. I Japan forflytter vi oss med Shinkansen – det kjente høyhastighetstoget som kjører i hastigheter over 300km/t.

Gutta gleder seg til tur med Shinkansen

Kyoto blir sett på som Japans kulturhovedstad og er vel mest kjent for oss som stedet der Kyoto-avtalen ble vedtatt i 1997. Avtalen omhandler reduksjon av verdens klimagassutslipp. Byen har mange utrolig flotte templer og ikke minst en fantastisk gamleby.

Hiroshima

Neste stopp på turen var Hiroshima. Byen er kjent som den første byen som ble utsatt for kjernefysisk krigføring – 6 august 1945.

Viktig dato – 6 august 1945 må ikke glemmes!

Her besøkte vi fredsminneparken og atombombekuppelen. Dette gjorde et voldsomt inntrykk på oss alle.

Osaka

Vi fikk også en dagstur til Osaka – Japans tredje største by. Den regnes som Japans kommersielle hovedstad og den har en veldig spesiell vibe. Her besøkte vi det fantastiske Osaka Castle og det berømte Dotonbori-distriktet, som koker på kveldstid med neon-lys og titusener av besøkende.

Elevene på fantastiske Osaka Castle

Vi var også innom Shinsekai-distriktet og så det kjente Tsutenkaki tårnet. Det rager ikke mer enn 158m i været, men er definitivt verdt et besøk.

Japan

For en reise og for en opplevelse dette har vært. Vi hadde til og med værgudene var på vår side. Deilig vær med temperaturer mellom 18 og 25 grader.

Det har vært fantastisk å kjenne på kulturforskjellene og hvordan japanerne mestrer å leve så tett og urbant. Med 40 millioner mennesker i Tokyo er det virkelig en kunst.

Etter 12 hektiske dager, vender vi nesa hjemover til de siste dagene før skoleåret avsluttes i midten av mai. Jeg spurte elevene om hvor mange som kommer til å dra tilbake til Japan. Alle 18 svarte ja!

Søk nå!

Kunne du tenke deg å bli med på studietur til Japan neste år? Da bør du søke nå!

Du kan nå  søke plass hos oss på Musikkproduksjon. Linjen fylles raskt opp og du bør skynde deg, skal du sikre deg plass og ta steget videre!

Et år hos oss på Musikkproduksjon kan endre livet ditt for alltid! – Søk her

Gode grunner til at du bør søke hos oss –

  • Musikkproduksjon med likesinnede er utrolig spennende og lærerikt
  • Meget kompetente lærere og det du trenger av utstyr for å lage profesjonelle produksjoner
  • Skolen ligger i hjertet av Østfold – nær tre store byer
  • Maten vår er i toppklasse – også tilrettelagt veganere og vegetarianere
  • Få mange nye venner og knytt verdifulle kontakter for livet