Nytt av året er at Skjeberg Folkehøyskole og linja Desken-LIVE  tilbyr opplæringskurs i dronefotografering. Skolen eier i disse dager flere semi-proffe droner som skal gi elevene som starter neste år et godt utgangspunkt. Å løfte en drone, fly den rundt og lande – krever i utgangspunktet veldig lite forkunnskaper men det er en del forhåndsregler og sjekkpunkter du som ansvarlig dronepilot må lære deg og det blir en viktig del av kurset.
Opptil 4K opptak
DJI Mavic Air og DJI Mavic 2 PRO  er de to modellene vi benytter i undervisningen og dette er droner som til daglig blir benyttet i TV-produksjoner og andre professjonelle oppdrag. Bildekvaliteten er formidabel og kjøreopplevelsen er helt utrolig.

  • Man skal selvfølgelig ha stor respekt for det man har i luften når men kjører drone opp til 80 meter over bakken og en fart rundt 50 km i timen, men tar man de riktige forhåndsreglene så er det vanvittig gøy og bildene/filmklippene blir helt utrolig bra sier «dronelærer», Mikkel Schille entusiastisk.

Droneopplæring er noe Skjeberg Folkehøyskole velger å tilby elevene for å gi dem kjennskap til verktøyet i en medieproduksjons-sammenheng. Fugleperspektiv og glidende bevegelige kameravinkler kan tilføre en video/film/fotografi et fantastisk supplement og som tidligere nevnt er det kjempegøy.
Her kan du se en liten filmsnutt hvor drone er benyttet, kanskje er det du som lager en dronefilm neste gang?.

Hvorfor må du øve?
For å bli en god dronepilot må du øve mye praktisk. Du må rett og slett fly mye drone. Stikkefunksjonene og programvaren må læres, dvs Appens funksjoner. Fordi det er akkurat det du styrer dronen med – telefonen din. Via en tilhørende APP som du kobler mot en kontrollstikke (likner litt på en Playstation-stikke) – så kan du følge dronens ferd gjennom skjermen og sette i gang videoopptak og knipse bilder samt justere innstillinger på dronen, noe som er utrolig fascinerende og ikke minst spennende.
 
Så, har du lyst til å teste ut dronefotografering eller bare nysgjerrig på hvordan den fungerer, da må du søke på Skjeberg Folkehøyskole.
Velkommen som søker!

Dronefoto DJI Mavic 2 PRO
Mikkel Schille hjelper deg med å bli dronefotograf.