Eiril Osen Wærdahl er en av de mange fantastiske fotografene vi er så heldige å ha på Fotolinja (Foto -fashion og kunst) i år. Hun jobber med alle sjangere og har god kontakt med magefølelsen sin når hun jobber. Hun har en rolig og fin måte å jobbe på som gjør at modellene trives sammen med henne.

Når jeg får en oppgave starter jeg med å se etter inspirasjon og tenke på hva jeg vil gjøre med oppgaven. Dette er gjerne en lang prosess for meg. Enten kommer ideene umiddelbart, ellers så bruker jeg lang tid på å utforme de. Selv om jeg gjerne kan sitte i lang tid å prøve å komme på en god ide kommer de beste ideene under selve fotoprosessen. Jeg går ofte inn i studio med kun en vag plan, og en modell, så utformes planen underveis.

Avslappa modeller i studio


Jeg er glad i å bruke lang, og god tid i studio, og ta masse bilder. Jeg tar gjerne flere hundre bilder hver gang jeg er i studio. Modellene er også viktig for meg, jeg er glad i å snakke med de, og finne ut hva de ser for seg, og er komfortabel med. Da synes jeg ofte det er lettere å finne ut hva jeg vil gjøre med dem. Jeg er ikke redd for å kaste de litt rundt, og utfordre komfortsonen litt.

I denne oppgaven testet Eiril ut forskjellige linser. På dette bildet er det tilt/shift-linsa som er i bruk.

Jeg liker å variere på linser, blitz, og vinkler underveis i fotoshooten, slik at jeg har mye forskjellig å velge mellom i postproduksjon. Jeg pleier og følge intuisjonen min, selv om det ikke alltid føles super kult i studio, blir det som regel vellykket når jeg starter å redigere.

En lang dags ferd

Postproduksjon, når jeg skal redigere bilder, er alltid veldig spennende. Noen ganger ender jeg opp med mange bilder, og sliter med å velge ut, mens andre ganger har jeg kun tre-fem bilder. Jeg bruker Lightroom og leker meg rundt med forskjellige innstillinger, fikser litt på lys og kontraster osv. Ofte går jeg gjennom alle bildene flere runder, og ender opp med å velge, eller eliminere nye bilder hver runde.

Fotografen selv. Fotografert i forbindelse med oppgaven «Respekt» der alle elevene blir fotografert og framsnakket.

Jeg kan gjerne redigere samme bilde fire/fem runder før jeg blir fornøyd. Som regel må jeg legge fra meg prosjektet i en dag eller to, for så å komme tilbake til det, og redigere på forskjellige måter før jeg blir 100% fornøyd.

Hva betyr det? Hvordan skal det tolkes? Det bestemmer du!

Les mer om Foto – fashion og kunst HER!

Sjekk ut fotoelevene på Instagramkontoen som de styrer selv.