Elektrisk stemning

på Selhurst Park

Elevene på sportsjournalistikk og idrett fikk oppleve et enormt trøkk på tribunen da de så Crystal Palace mot Arsenal under sin London-tur.

Hovedmålet med studieturen til England er å få oppleve fotballkulturen på nært hold, og ikke noe sted får man oppleve det bedre enn på Selhurst Park. Crystal Palace sin hjemmebane er  nok den stadion med best stemning i hele Premier League. Seier 3-0 mot Arsenal løftet stemningen til uante høyder, og de fleste elevene fikk en ny forkjærlighet for klubben fra Sør-London etter denne elektriske opplevelsen.

Sjekk ut stemningen fra Selhurst Park i denne videoen.

En av de store

Mathis Banggren er klassens eneste Palace-supporter og hadde vel en av sine bedre skoledager på Selhurst Park.

Skjeberg-elev Mathis Banggren er Palace-fan og hadde en god dag på Selhurst Park.

 

– De som ikke har opplevd Selhurst Park, tror neppe på meg, men denne arenaen er virkelig en av de store, til tross for at kapasiteten ikke er større enn på Ullevaal stadion. Atmosfæren på Selhurst Park må oppleves, og er vanskelig å beskrive med ord. Det setter Wembley, London Stadium og andre store stadioner i skyggen, mener han.

Populær manager

Slik beskriver Mathis sin opplevelse:

– Mandag og kveld –  To lag i form. Vieira som er en av de største Arsenal-legendene, har virkelig formet Crystal Palace til et spillende og underholdene lag på kort tid.  Vieira er elsket i Sør-London.

«We’ve got Super Pat Vieira

He knows exactly what we need

Mitchell at the back, Olise in attack

Palace on the way to Wembley (or Palace boys are off to Wembley)«

– Kampplanen fungerer fra første spark på ball. Palace får kontroll umiddelbart, og det går kun et kvarter før Jean-Philippe Mateta header inn 1-0 Jordan Ayew vil ikke være noe dårligere og dobler åtte minutter senere.

Allsangen runget

Det koker som aldri før på Selhurst Park. Alle synger. Alle! Bortsett fra tre Arsenal-supportere fra klassen. Flere fikk nok et lite hjerte for denne klubben.  Zaha punkterer kampen på straffespark, og 3-0.Arsenal var sjanseløse, og det er neppe en kamp Gunners-fansen vil trekke frem som sitt beste minne, oppsummerer Mathis

Allsangen runget i samtlige 90 minutter og aller mest ble det sunget om Palace’ populære manager. Det var umulig å sitte, for alle på hele stadion sto fra start til slutt. På Selhurst Park får man oppleve stemningen slik den en gang var, dessverre har dette forsvunnet fra de fleste andre arenaer i Premier League.

– Det var helt sjukt. En magisk opplevelse Selhurst Park levde opp til forventningene, mente elevene.

Mange fotballopplevelser

Selv om kampen mellom Palace og Arsenal var det definitive høydepunktet (kanskje med unntak for klassens tre Arsenal-supportere…), var det også mange andre fotballopplevelser.

Wembley er et mektig skue.

 

Allerede første kvelden startet vi med England-Elfenbenskysten på mektige Wembley stadium. Her var det kanskje de massive folkemengdene utenfor stadion som gjorde størst inntrykk. Med nesten 75.000 tilskuere som skal til og fra undergrunnen, så blir det et overveldende folkeliv. Selve kampen ble en rolig affære som England vant enkelt.

Minner for livet

Vi fikk også se oppgjøret mellom West ham og Everton på London Stadium. Her vant hjemmelaget fortjent 2-1.

Her kan du se en liten video fra West Ham-Everton.

Omvisning på en av Premier League-arenaene hører også med på en slik tur. Et lite plaster på såret for Arsenal-supporterne var at omvisningen var på Emirates. Her fikk vi se både garderober og alt annet som hører med. Noen kroner ble nok også svidd av i supporterbutikken.

Totalt ble det fotballopplevelser og minner for livet for en herlig gjeng med elever. Og lærere.

Hele gjengen på sportsjournalistikk og idrett samlet på Emirates.

 

Klassens tre Arsenal-supportere holder pressekonferanse: Erling, Hans August og Gooner.
Hele klassen samlet i Arsenal-garderoben.