Noen av de viktigste treningsarenaene for fagfeltet Radio, Podkast og Multimedia-elevene er store radio- og TV-show. Kall det gjerne høydepunkter for elevene men det å bli akkreditert inn som journalist på slike store arrangement lærer de i ekspressfart.
Det er akkurat det elevene gjorde i helgen da de akkrediterte seg inn på Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum for å dekke sirkuset.
Det er ikke bare radio man får mulighet til å gjøre innslag og intervjuer rundt. Denne gangen ønsket elevene å filme og ta bilder også, noe som også er veldig viktig å trene på skal man bli en komplett journalist i dag. Skjebergelevene Frida Sundberg og Marie Myrstad fikset akkreditering og tok turen til Oslo for å overvære generalprøven ringside.
– Det var ganske strenge krav til publiseringstidspunkt denne gangen, sier Frida. Vi fikk ikke lov til verken slippe bildene eller filmene før sendingen var over. Likevel var det kjempespennende å få møte alle artistene og se på produksjonen fra nært hold.
-Vi  slapp inn et par timer før og det var veldig bra at vi gjorde slik at vi kunne gjøre oss litt kjent i presse-området og legge en plan for hva vi ville dekke.
Elevene på Radio, Multimedia og Podkast har så langt denne våren dekket både Spellemannsprisen, Winter Classic og Urørtfinalen som journalister  foruten å kjøre direktesendinger hver uke så de har virkelig fått kjørt seg og mye praksis som journalister på Skjeberg.
– Det er litt stas med pressekortet vi har fått av skolen som gir oss lik tilgang på artistene som alle de andre mediehusene slik som TV2, NRK og P4 sier Frida.
– Det er litt skummelt når vi skal intervjue en «kjendis» men det er bare å kaste seg ut idet og hvis man er godt forberedt så går det som oftest veldig bra, sier Marie.


Her er et utdrag fra MGP-artist:  Amina Sewali – Mesterverk.

– Skulle ønske det var flere festivaler å dekke for dette synes vi var veldig artig, men vi skal jo til Cuba med fagfeltet først da også rett hjem på påskeferie og deretter lage festivalradio i en uke  i Fredrikstad – U-festival (red anm.)  så da spørs det om vi har så mye tid igjen etter det men vi får se, sier jentene mens de humrende blar igjennom egne pyrro-bilder og stemningsrapporter på mobiltelefonen fra helgens MGP-show i Spektrum. Og med klar beskjed til neste års søkere.. Dette var veldig gøy.. Det er bare å begynne å glede dere avslutter de to.
 
[envira-gallery id=»4276″]
renaene