Snart fikk unge Tor låne en kjeller i et uthus på Apenesfjellet i Fredrikstad der han vokste opp. Det første hjemmesnekrede mørkerommet var et faktum.

16 år og pressefotograf
Noen år senere, var Tor å regne som en erfaren fotograf. En dag satt han hjemme på gutterommet og furtet. Moren hadde sagt ifra at hun ikke synes noe særlig om Tors ide om å reise til sjøs. Furtingen ble avbrutt av en henvendelse fra Fredrikstad Avisa, Demokraten. De ville gjerne knytte til seg Tor som frilanser.

Tor jobbet i Demokraten i 21 år. Jobben som pressefotograf ga mange prestisjetunge priser og reiser i Norge og til utlandet. De beste bildene fra denne perioden samlet Tor til en større utstilling for et par år siden.

Norsk Pressefotografskole
Den dagen Tor fikk i oppdrag å fotografere Menighetspleiens julebasar for 21 gang, forsto han at det var på tide å skifte beite.
I 1984 ble Tor hovedlærer på Norsk Pressefotografskole ved Gamlebyen i Fredrikstad. Skolen var det eneste utdanningstilbudet i sitt slag i Norge, og mange kjente fotografer har blitt utdannet av Tor.

Institutt for journalistikk
Siden 1995 har Tor undervist på Institutt for journalistikk, både i digital kamerabruk og i photoshop.
Han er en ettertraktet foredragsholder og han får stadig nye fotojobber fra nye og gamle oppdragsgivere. Og ideene til egne fotoprosjekter, de slutter aldri å komme.

En koselig og flink lærer
-Jeg har lært mange nye triks og knep av Tor Andersen, sier Bok-elev Zeid Alsaaty.

Det var gøy a jobbe med panoramabilder. Jeg synes også at Tors blitz – workshop var veldig nyttig. Når jeg kommer hjem skal jeg lære broren min de knepene Tor lærte meg, avslutter Zeid.

Lene Pedersen er enig.
-Jeg lærte å jobbe i layers, så nå kan jeg redigere uten å være redd for å ødelegge originalbildene mine. Videre lærte jeg enkle teknikker som kan bedre bildekvaliteten mye avslutter Lene.

Elevene på Bok ga Tor en kjempeapplaus etter siste time.

-For en flink og koselig fyr, sa alle i kor da Tor hadde reist.