Det har vært et underlig fantastisk skoleår så langt. I en tid der vi må tenke oss godt om uansett hva vi skal gjøre, der restriksjonene er mange og invaderende, så opplever vi at vi faktisk har det helt fantastisk på Skjeberg folkehøyskole. Vi har nemlig et helt nydelig folkehøyskoleår. 

Fotolinja hadde en uforglemmelig «bli kjent»-tur til Oppsjø

Helt siden før elevene kom kunne man merke at dette kom til å bli et godt kull. Siden jeg er hovedlærer på Fotolinja var det mest de elevene jeg hadde kontakt med. De gledet seg til å begynne, de gledet seg til det sosiale, de gledet seg til alt de skulle lære. Det var lite fokus på hva de ikke kunne få. 
Veldig gøy å få være med på fotballkamp og oppleve elevene i «sitt» element.

Elevene våre vet å lage god stemning når Sport spiller kamp.

Utfordringer og løsninger
Da elevene kom til skolen hadde vi mange nye rutiner vi måtte få satt i system. Mat, undervisning, elevrom, og fritid, alt dette måtte vi finne gode l
øsninger på, og det gjorde vi. I ti dager gikk vi på eggeskall og håpet at vi skulle klare å komme oss gjennom det uten katastrofe og nedstenging. Endelig kunne vi åpne litt mer innad i skolen, men være nedstengt mot verden.  
Fra en av konsertene til Musikkproduksjon. For en gjeng!

Dette kunne så veldig fort endt i et skoleår der alt gikk rett vest, der ingenting gikk bra. I stedet ble det motsatt. Det ble en høst der smilene satt løst og løsningene ble funnet uten sure miner. Vi løftet sammen, og vi visste det. 
Alltid bånn gass når elevene blir invitert til «awkward» photoshoot. Fotoelevene har her kledd seg ut som JT.


En stor glede

Som fotolærer så er en del av jobben min å fotografere aktiviteter og skolens elever. Dette gir meg en unik og herlig inngang til
dem. Jeg får se dem gjennom kamera og jeg har alltid noe å snakke med dem om, fordi jeg er tilstede når de gjør noe. Enten det er konsert, radiosending, utstilling, elevkveld, fotballkamp eller fellesopplegg. Jeg får se dem utfolde seg på skolen og fange det i et bilde. Og det er en stor glede å gjøre det. 
Koselig sammen med elevene da vi hadde førjulsseminar og laget julepynt (Og håndspriten er aldri langt unna, ser vi).

Dyp konsentrasjon når elevene lager julepynt.

Uforglemmelige minner
Det er rørende å se tilbake på en høst der elevene har vært så nydelig
tilstede, så fantastisk positive til det vi har å gi dem. De har vært sitt ansvar bevisst og de har løftet skoleåret til noe helt uforglemmelig. Minnene er mange fra høsten. Uforglemmelige kleine fotoshoot i studio. Trivelige samtaler rundt middagsbordet. Bingokvelder på tilsyn. Herlige parodier på underholdningskveldene. Ellevill halloween i regi av elevrådet. 
Herlig stemning i fotostudioet på Halloween

Det ble ikke holdt tilbake på noe på Halloween. Ikke den kjedeligste dagen å være fotolærer på.

Man trenger nok ikke spørre hva alt betyr her…

Ifølge EPSI sin kundetilfredshetsanalyser har vi de mest fornøyde elevene. Jeg tror vi også har de mest fornøyde ansatte.
Heldigvis er vi ikke ferdige med skoleåret på Skjeberg folkehøyskole. Vi er bare halvveis.
 
 
Les mer om linjetilbudet på Skjeberg folkehøyskole HER!
Følg oss på Instagram HER!