Stian Øvrebø bestemte seg raskt for at han ville ha praksis hos Oslo-fotografen Mattias Fossum.

– Det tok stund før jeg fikk klarsignal fra Fossum, sier Stian. Men jeg liker bildene hans så godt at jeg ikke ville gi meg. Jeg fikk en utrolig god praksisuke. Mattias forklarte mens vi arbeidet, jeg fikk svar på alt jeg lurte på uten at jeg trengte å spørre, forteller Stian.

Femten timers dager
Tonje Lystad har bodd i Spania i åtte år og er ikke lommekjent i Oslo.

-Før praksisen hos Hans Fredrik Asbjørnsen dro jeg opp på Majorstua for å finne ut hvor han holdt til. Jeg var tidlig ute den første dagen. Likevel sviktet bremsene på trikken jeg tok, og jeg kom noen minutter for sent. Asbjørnsen ga meg klar beskjed om at forsentkomming ikke er noe han aksepterer. Derfor kom jeg en halvtime for tidlig de neste dagene. Arbeidsdagene sluttet som oftest ikke før klokken elleve om kvelden, forteller Tonje.

Rett på sak
Tonje ble kastet ut i jobber som hun fra før har liten erfaring med. Den første dagen ble hun bedt om å sette studiolys. Den andre dagen bygget hun en hytte for et interiøropptak.

-Jeg har hatt en super praksisperiode hos Hans Fredrik. Det er gøy å få være med på så mye forskjellig og få se hvor intenst og allsidig han jobber. Jeg har et annerledes syn på fotografyrket nå enn det jeg hadde før praksisen, avslutter Tonje.

De aller beste
Elevene på Bilde og kommunikasjon la lista høyt for valg av praksisplass.
-Jeg ville ikke kaste bort praksisperioden, sier Morten Borgen Strande. Teknisk perfeksjonisme og kreativitet er viktige faktorer for meg. Etter uker med googling fant jeg endelig reklamefotograf Isodor Åstrøm. Bildene hans appellerer til meg og jeg lærte mye av å være hos ham., forteller Morten.

Lars-Erik Jørgensen hadde praksis hos Morten Quale, Karoline Krosby og Kristine Nordeng jobbet hos Sigve Aspelund. Marianne Tangen var i Romerikes Blad og Tomas Eriksen hos Tove Sivertsen. Resten av gruppen fikk også gode praksisplasser.

-Vi er superfornøyd og takknemmelige for at vi fikk være med så gode fotografer, sier alle sammen, omtrent i kor.